ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Είσοδος κτιρίου BBC
Η είσοδος του κεντρικού κτιρίου του BBC στο Λονδίνο με περιστρεφόμενες πόρτες και γυάλινη πρόσοψη.

Ο Πούτιν σταμάτησε την εκπομπή του BBC World News στη Ρωσία

Το BBC ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε «προσωρινά» το έργο των δημοσιογράφων του στη Ρωσία για να διασφαλίσει την «ασφάλειά τους», μετά την ψήφιση νόμου που προβλέπει βαριές ποινές φυλάκισης.

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι το διεθνές ειδησεογραφικό του τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, BBC World News, σταμάτησε να εκπέμπει στη Ρωσία, αφότου οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην καταστολή μέσων ενημέρωσης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Η μετάδοση του BBC World News, του καναλιού που παρακολουθείτε εάν βρίσκεστε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή, και που είναι το παγκόσμιο κανάλι ειδήσεων του BBC, μόλις τερματίστηκε», ανακοίνωσε η Βρετανίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Βικτόρια Ντέρμπισιρ.

Ένας εκπρόσωπος του βρετανικού ομίλου δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης δήλωσε ότι το κανάλι δεν ήταν πλέον από το Σάββατο διαθέσιμο για εκπομπή στη Ρωσία. «Λυπούμαστε που οι Ρώσοι τηλεθεατές μας δεν έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες και αμερόληπτες πληροφορίες τώρα που τις χρειάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Το BBC ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε «προσωρινά» το έργο των δημοσιογράφων του στη Ρωσία για να διασφαλίσει την «ασφάλειά τους», μετά την ψήφιση νόμου που προβλέπει βαριές ποινές φυλάκισης σε περίπτωση διάδοσης «ψευδών πληροφοριών για τον στρατό».

Η ομάδα είχε διευκρινίσει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει στα ρωσικά εκτός Ρωσίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ρωσικό αγγλόφωνο κρατικό κανάλι RT (πρώην Russia Today) έγινε στόχος 27 ερευνών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης Ofcom για έλλειψη αμεροληψίας στην κάλυψη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο αναμένει την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ - Ουκρανίας για ειρήνη

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για τις συνομιλίες στη Γενεύη, όπου ΗΠΑ και Ουκρανία κατέληξαν σε «βελτιωμένο ειρηνευτικό πλαίσιο», και αναμένει την εξέλιξη του διαλόγου πριν τοποθετηθεί.
Στοίβα εφημερίδων
ΔΙΕΘΝΗ

Απομονώνεται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της EANA, Αλεξάνδρου Ιόν Γκιμπόι, το ρωσικό πρακτορείο δεν τηρεί πλέον τον «σημαντικότερο στόχο» της συμμαχίας, δηλαδή την πραγματοποίηση δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων «στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ρώσοι κατέλαβαν δύο οικισμούς στην περιοχή του Χαρκόβου

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Μπορόβα και Κούτκιβκα στο Χάρκοβο, βάσει στοιχείων του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Το Reuters τονίζει πως δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση Ουκρανού από την Ισπανία στη Γερμανία για ρωσική κατασκοπεία

Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας εκδόθηκε από Ισπανία στη Γερμανία και τελεί υπό κράτηση. Συνελήφθη κοντά στην Αλικάντε τον Μάρτιο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και τώρα εκδόθηκε βάσει εντάλματος της γερμανικής δικαιοσύνης.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη ρωσική πόλη Ριαζάν

Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο στη Ριαζάν, 200 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με τον διοικητή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επιβεβαίωσε πλήγματα και σε 23 στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και κατεχόμενα εδάφη.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 205 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα 205 αιχμαλώτους πολέμου, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο πλευρές. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι περισσότεροι Ουκρανοί αιχμάλωτοι ήταν σε αιχμαλωσία από το 2022 και ανάρτησε φωτογραφίες επιστροφής τους.