ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: ΑΠΕ

Η Μάλτα επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από το Σάββατο

Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης στα κρούσματα COVID-19, αν και το νησί της Μεσογείου δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. 

Η Μάλτα θα επιστρέψει στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρας από το Σάββατο, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Υγείας Κρις Φερν.

Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης στα κρούσματα COVID-19, αν και το νησί της Μεσογείου δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον«Έχουμε δει ότι οι μάσκες, όπως και οι αναμνηστικές δόσεις, είναι αποτελεσματικές στην αποτροπή του ιού, περιλαμβανομένης της παραλλαγής Όμικρον», είπε ο Μαλτέζος υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων μετατέθηκε νωρίτερα και οι πολίτες θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο τέσσερις μήνες αφότου έκαναν τη δεύτερη δόση τους, αντί για έξι μήνες, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσουν να κάνουν τα εμβόλιά τους από την Τρίτη.

Η Μάλτα κατέγραψε 81 κρούσματα COVID-19 σήμερα, με 26 ασθενείς να χρήζουν νοσηλείας. Όπως τόνισε ο Φερν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εισάγει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εφόσον όλοι επιδεικνύουν υπευθυνότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Tην 85η επέτειο από την έναρξη του Β' ΠΠ τίμησε η Πολωνία σήμερα

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Ρόντχε, παρευρέθηκαν σε τελετή στην πόλη Bιελόυν- τον πρώτο πολιτικό στόχο γερμανικών βομβαρδισμών τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 1939.
China-Kina-Covid-19-Koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Η πανδημία μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής (-1,6 έτος) παγκοσμίως

Tο προσδόκιμο ζωής συρρικνώθηκε το διάστημα αυτό στη συντριπτική πλειονότητα (το 84%) των 200 και πλέον χωρών και περιοχών που εξετάστηκαν από τους ερευνητές, με άλλα λόγια σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.