ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
lockdown, koronoios, katastimata
Φωτο: Shutterstock

Λετονία: Καθολικό λοκντάουν τεσσάρων εβδομάδων αποφάσισε η κυβέρνηση

Τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα σχολεία και οι χώροι ψυχαγωγίας θα κλείσουν και μόνο τα καταστήματα που παρέχουν βασικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτά.

Η κυβέρνηση της Λετονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει καθολικό λοκντάουν στη χώρα, από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19, σε μια χώρα της ΕΕ που έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

«Η Λετονία είναι πρώτη στον κόσμο όσον αφορά τα ποσοστά μολύνσεων», είπε ο υπουργός Υγείας Ντάνιελς Πάβλουτς μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα σχολεία και οι χώροι ψυχαγωγίας θα κλείσουν και μόνο τα καταστήματα που παρέχουν βασικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτά. Στη συνέχεια το λοκντάουν θα χαλαρώσει, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους, είπε ο υπουργός. «Το σύστημα υγείας κινδυνεύει», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Κρισγιάνις Κάρινς, τονίζοντας ότι η κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στη Λετονία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για την παγκόσμια επάνοδο του κορονοϊού το καλοκαίρι

Η υποπαραλλαγή Έρις, της οικογένειας Όμικρον, μοιάζει περισσότερο μεταδοτική από άλλες που κυκλοφορούν -πιθανόν λόγω νέων γενετικών μεταλλάξεων- και ίσως είναι πιο ικανή να διαφεύγει από τις ανοσολογικές άμυνες.
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική η συνεισφορά των μονοκλωνικών θεραπειών έναντι του κορονοϊού

Σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με μονοκλωνικά όταν κυκλοφορούσαν οι παραλλαγές Άλφα και Δέλτα του ιού είχαν μεγαλύτερο όφελος σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν θεραπεία όταν κυκλοφορούσε η παραλλαγή Όμικρον.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που «μπλοκάρει» την λοίμωξη από κορονοϊό

Η απρόσμενη αυτή ανακάλυψη ανοίγει ένα τελείως νέο πεδίο ανοσολογικής έρευνας και πιθανώς δημιουργεί δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τη λοίμωξη από αυτόν τον ιό και άλλους.
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Καμπανάκι επιστημόνων για την μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Κράκεν»

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους που έχει εντοπιστεί και εξαπλώνεται ραγδαία, δεν σημαίνει ότι τα συμπτώματα που προκαλεί το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πιο σοβαρά συγκριτικά με προηγούμενες παραλλαγές.