ΓΔ: 1408.77 0.51% Τζίρος: 20.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:35 DATA
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Η Merck ζητά άδεια επείγουσας χρήσης για το χάπι κατά της COVID-19

Δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν πως το molnupiravir μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας όσων κινδυνεύουν περισσότερο.

Η φαρμακευτική εταιρία Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες του φαρμάκου της που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της COVID-19. Το σκεύασμα αυτό, το molnupiravir, έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics. Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την ασθένεια το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

Δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξαν πως το molnupiravir μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας όσων κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν σοβαρή COVID-19. Η ιική αλληλούχηση που έχει γίνει μέχρι τώρα έδειξε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των παραλλαγών του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της Δέλτα, σύμφωνα με τη Merck.

Τα υπάρχοντα φάρμακα κατά της ασθένειας είναι το εγχεόμενο αντιιικό ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences και το γενόσημο στεροειδές δεξαμεθαζόνη, αμφότερα των οποίων χορηγούνται γενικά μόνο αφού ο ασθενής εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron Pharmaceuticals και της Eli Lilly έχουν μέχρι τώρα μόνο περιορισμένη χρήση λόγω της δυσκολίας στη χορήγησή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή του κορονοϊού από κινεζικό εργαστήριο «βλέπει» το FBI

Μετά από άρθρο της Wall Street Journal, ο διευθυντής τους FBI Κ. Ρέι εκτιμά πως η πανδημία είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε περιστατικό σε εργαστήριο στην πόλη Ουχάν και κατηγορεί την Κίνα πως εμποδίζει την έρευνα που διεξάγεται.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίδραση Πεκίνου για τις κατηγορίες ότι η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει επίσης να εξετάσει τα αμερικανικά εργαστήρια, που βρίσκονται στο επίκεντρο της αμερικανικής έρευνας κατά της βιοτρομοκρατίας.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο υγειονομικός περιορισμός ένας από τους τελευταίους που παρέμεναν ακόμη σε ισχύ στις ΗΠΑ, είχε οδηγήσει στην απόταξη περίπου 8.000 ανθρώπων, 3.717 Πεζοναυτών, 1.816 μελών του στρατού ξηράς και 2.064 του ναυτικού.