ΓΔ: 2237.42 -0.46% Τζίρος: 64.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:06:41
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
Η φωτογραφία απεικονίζει το κεντρικό κτήριο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με το χαρακτηριστικό λογότυπο.

Το ΝΑΤΟ απέλασε οκτώ μέλη της ρωσικής αποστολής στη Συμμαχία

Αντιδρώντας, ο Λεοντίν Σλούτσκι, ανώτερος Ρώσος βουλευτής, δήλωσε πως η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα απέναντι στην απόφαση του ΝΑΤΟ, χωρίς να ανταποδώσει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Το ΝΑΤΟ προχώρησε σε ανάκληση των διαπιστεύσεων οκτώ μελών της ρωσικής αποστολής στην Βορειοατλαντική Συμμαχία που ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών», δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. «Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των θέσεων που η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να έχει διαπιστευμένος στο ΝΑΤΟ σε δέκα», σημείωσε ο αξιωματούχος.

«Η πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία παραμένει συνεπής. Έχουμε ενισχύσει την αποτροπή και την άμυνά μας ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανοιχτοί για ουσιαστικό διάλογο». Αντιδρώντας, ο Λεοντίν Σλούτσκι, ανώτερος Ρώσος βουλευτής, δήλωσε πως η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα απέναντι στην απόφαση του ΝΑΤΟ.

Ο Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κάτω Βουλής, τόνισε επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Μόσχα δεν θα ανταποδώσει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιβεβαίωσε ότι η αποστολή της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ μειώθηκε από τα 20 στα 10 άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες , επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου της Συμμαχίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Όχι σε στρατό στη Γροιλανδία, βλέπει ρωσική εμπλοκή σε κυβερνοεπίθεση

Ο Ντόναλντ Τουσκ ξεκαθάρισε πως η Πολωνία δεν θα στείλει στρατιώτες στη Γροιλανδία, ενώ σημείωσε πως επίθεση ΝΑΤΟϊκής χώρας σε άλλη θα ήταν καταστροφή. Απέδωσε κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Γροιλανδία στρατηγική.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Να απαιτήσει το ΝΑΤΟ από τη Δανία την εκδίωξη Ρώσων και Κινέζων από τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να απειλεί με αμερικανική κυριαρχία στη Γροιλανδία, ζητώντας από το ΝΑΤΟ να απαιτήσει από τη Δανία την απομάκρυνση Ρώσων και Κινέζων, επιμένοντας πως μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να προστατεύσουν την περιοχή.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Παγκόσμια απειλή» ο «Ορέσνικ», κάλεσμα για πίεση στη Μόσχα

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την τελευταία ρωσική πυραυλική επίθεση κοντά στα σύνορα ΕΕ και ΝΑΤΟ ως σοβαρή απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καλώντας σε ενίσχυση της πίεσης προς τη Μόσχα από τους διεθνείς εταίρους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουάσινγκτον θα στηρίζει διαρκώς τη συμμαχία του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα το ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η Ρωσία και η Κίνα το φοβούνται όσο οι ΗΠΑ παραμένουν μέλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις εντάσεις με τη Δανία λόγω της Γροιλανδίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία ίσως συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι γερμανικά στρατεύματα ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πολυεθνική δύναμη σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γειτονική της Ουκρανίας, μόλις υπάρξει κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείεται καμία επιλογή.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.