ΓΔ: 2612.38 -0.03% Τζίρος: 131.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:35
Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας

Μετακίνησε τα ουκρανικά πλοία που κατέσχεσε το 2018 η Ρωσία

Η Ρωσία είχε κατασχέσει τα τρία ουκρανικά πλοία τον Νοέμβριο του 2018, κάνοντας λόγο για παραβίαση των ρωσικών χωρικών υδάτων. Πέραν της κατάσχεσης, οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και οκτώ μέλη του πληρώματος των πλοίων.

Η Ρωσία άρχισε να μετακινεί τα τρία ουκρανικά πλοία, τα οποία κατέσχεσε στη θάλασσα των Στενών του Κερτς, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν την τετραμερή διάσκεψη για την ανατολική Ουκρανία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο (9/12)
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία κατέσχεσε τα τρία ουκρανικά πλοία τον Νοέμβριο του 2018, κάνοντας λόγο για παραβίαση των ρωσικών χωρικών υδάτων. Πέραν της κατάσχεσης, οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και οκτώ μέλη του πληρώματος των πλοίων.

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κλιμακώθηκε το 2014, μετά την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία και την ενσωμάτωση στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατόπιν δημοψηφίσματος των κατοίκων της Χερσονήσου.

Την ίδια ώρα, οι ανατολικές επαρχίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ έχουν μονομερώς κηρύξει την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία, στον απόηχο της επεισοδίων του 2013 και την ανατροπή της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσική σημαία κυβερνητικό κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Το «Γιάμπλακο» ασκεί έφεση για απαγόρευση στις εκλογές λόγω Ουκρανίας

Το ρωσικό κόμμα «Γιάμπλακο» υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης που του απαγορεύει να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο το απέκλεισε από την εκλογική διαδικασία.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό εργοστάσιο αερίου Novatek στη Βαλτική

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση στο ρωσικό εργοστάσιο φυσικού αερίου Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, προκαλώντας ζημιές σε δύο μονάδες και πυρκαγιά. Το εργοστάσιο αποτελεί βασικό κόμβο εξαγωγών στη Βαλτική.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απορρίπτει κατάπαυση στη Μαύρη Θάλασσα και εντείνει τις επιθέσεις

Η Ρωσία απέρριψε κατάπαυση πυρός με Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα, με τον Λαβρόφ να τονίζει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες καταστροφής δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο, χαρακτηρίζοντας τα ημίμετρα ως άσκοπα.