Παραμένει απαισιόδοξος ο πρώην επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να ευδοκιμήσει εντός της Ευρωζώνης. Ο κ. Τόμσεν μιλώντας σε συνέδριο του Economist για τα προγράμματα διάσωσης και την περίοδο της δεκαετούς κρίσης (2009-2019), εκτίμησε ότι η Ιταλία και η Γαλλία θα χρειαστούν νέα βοήθεια, λόγω του αυξημένου δημοσίου χρέους τους. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, η αύξηση αυτή οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού και στις εκτεταμένες συνέπειές της.
Ο Πολ Τόμσεν αναφέρθηκε επίσης και στη χώρα μας, διατηρώντας την απαισιοδοξία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ας μην το συζητήσουμε για την Ελλάδα...». Ο ίδιος κρίνει απαραίτητες τις νέες περικοπές στις συντάξεις, υπογραμμίζοντας ότι το ύψος τους κυμαίνεται σε βορειοευρωπαϊκά πρότυπα και καταβάλλονται με νοτιοευρωπαϊκό σύστημα. Παράλληλα, ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι ασυνάρτητη, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την τότε πολιτική τους.
Αναφορικά με το πότε θα εκδηλωθεί η επόμενη κρίση ανέφερε: «Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα έρθει, αν θα είναι σε 1,2 ή 3 χρόνια, αλλά θα έρθει κάποια στιγμή, όταν και θα εκδηλωθεί μεγάλη πίεση από τις χώρες του Βορρά». Πρόσθεσε ότι «οι πιέσεις μείωσης του χρέους που θα έρθουν στις χώρες του Νότου θα είναι δραματικές».
Ο τέως επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ παρουσιάστηκε περισσότερο αισιόδοξος, ωστόσο υποστήριξε ότι ένα από τα σημαντικά λάθη που έγιναν ήταν η προσέγγιση για το «κούρεμα» του χρέους το 2012.