ΓΔ: 2376.14 0.15% Τζίρος: 85.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:39
Σημαία Παλαιστίνης
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία Χαμάς - Φάταχ για τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών

Η συμφωνία προβλέπει τη θέσπιση ενός «εκλογικού δικαστηρίου» και μια δέσμευση για διασφάλιση του σεβασμού των «πολιτικών ελευθεριών» κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών και της ψηφοφορίας.

Η ισλαμική Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, και η κοσμική Φάταχ που κυβερνά τη Δυτική Όχθη, συμφώνησαν στο Κάιρο σε «μηχανισμούς» για τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο και Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα από την Γάζα.

Η συμφωνία προβλέπει τη θέσπιση ενός «εκλογικού δικαστηρίου», βασικού αντικειμένου των συζητήσεων που διεξάγονται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και μια δέσμευση για διασφάλιση του σεβασμού των «πολιτικών ελευθεριών» κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών και της ψηφοφορίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αμπάς: Υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις και γρήγορες εκλογές στην Παλαιστίνη

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε στο Παρίσι, μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, πως δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις και γρήγορες εκλογές στην Παλαιστινιακή Αρχή, μόλις αρχίσει η δεύτερη φάση κατάπαυσης πυρός.
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαχμούντ Αμπάς ετοιμάζει τη διαδοχή του, αποκλείοντας τη Χαμάς

Με βάση την τρέχουσα παλαιστινιακή νομοθεσία, ήταν ο πρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου (ΠΝΣ, το κοινοβούλιο) αυτός που θα αναλάμβανε τα ηνία της Παλαιστινιακής Αρχής αν προέκυπτε κενό εξουσίας.
Kamala Harris, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν συμφωνεί σε επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ η Καμάλα Χάρις

Όπως ανέφερε ο εθνικός σύμβουλος ασφαλείας, Φιλ Γκόρντον, η Κάμαλα Χάρις θα διασφαλίζει πάντοτε ότι το Ισραήλ θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο Ιράν και τις τρομοκρατικές ομάδες που στηρίζει η Τεχεράνη.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Στόχος μας η αυτοδυναμία για σταθερή διακυβέρνηση

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα επιστροφής στην πολιτική, αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα. Υπογράμμισε όμως ότι οι πολίτες θυμούνται και συγκρίνουν, επισημαίνοντας πως «στο Θησείο είδαμε μια παράσταση, όχι πολύ καλή».
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι νέος αρχηγός του FDP στη Γερμανία

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι εξελέγη νέος αρχηγός του FDP με 59,27%, επικρατώντας της Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν, και αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα σε περίοδο κρίσης μετά τις πρόσφατες εκλογικές αποτυχίες.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ευρυτανία δικαιούται περισσότερα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε το οδοιπορικό του στην Ευρυτανία, τονίζοντας πως το δημογραφικό είναι απειλή για την οικονομία. Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η περιφερειακή ανάπτυξη και η στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων.