ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Σημαία Παλαιστίνης
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία Χαμάς - Φάταχ για τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών

Η συμφωνία προβλέπει τη θέσπιση ενός «εκλογικού δικαστηρίου» και μια δέσμευση για διασφάλιση του σεβασμού των «πολιτικών ελευθεριών» κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών και της ψηφοφορίας.

Η ισλαμική Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, και η κοσμική Φάταχ που κυβερνά τη Δυτική Όχθη, συμφώνησαν στο Κάιρο σε «μηχανισμούς» για τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο και Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα από την Γάζα.

Η συμφωνία προβλέπει τη θέσπιση ενός «εκλογικού δικαστηρίου», βασικού αντικειμένου των συζητήσεων που διεξάγονται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και μια δέσμευση για διασφάλιση του σεβασμού των «πολιτικών ελευθεριών» κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών και της ψηφοφορίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αμπάς: Υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις και γρήγορες εκλογές στην Παλαιστίνη

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε στο Παρίσι, μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, πως δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις και γρήγορες εκλογές στην Παλαιστινιακή Αρχή, μόλις αρχίσει η δεύτερη φάση κατάπαυσης πυρός.
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαχμούντ Αμπάς ετοιμάζει τη διαδοχή του, αποκλείοντας τη Χαμάς

Με βάση την τρέχουσα παλαιστινιακή νομοθεσία, ήταν ο πρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου (ΠΝΣ, το κοινοβούλιο) αυτός που θα αναλάμβανε τα ηνία της Παλαιστινιακής Αρχής αν προέκυπτε κενό εξουσίας.
Kamala Harris, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν συμφωνεί σε επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ η Καμάλα Χάρις

Όπως ανέφερε ο εθνικός σύμβουλος ασφαλείας, Φιλ Γκόρντον, η Κάμαλα Χάρις θα διασφαλίζει πάντοτε ότι το Ισραήλ θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο Ιράν και τις τρομοκρατικές ομάδες που στηρίζει η Τεχεράνη.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή στη χώρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έδωσε προεκλογικό στίγμα και αισιοδοξεί για νίκη στις επόμενες εκλογές, προτείνοντας νέο γραμματέα τον Γιάννη Βαρδακαστάνη και εκλογή νέων οργάνων.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μαγιάρ συναντά την πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μαγιάρ, επισκέπτεται αύριο τις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιδιώκοντας το ξεπάγωμα ευρωπαϊκών πόρων μετά τη βαριά ήττα του Βίκτορ Ορμπάν.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναθεώρηση Συντάγματος και «Έκθεση Πισσαρίδη 2» χαράσσουν το κυβερνητικό αφήγημα

Η κυβέρνηση χαράζει το πολιτικό και προγραμματικό της σχέδιο ενόψει νέας τρίτης θητείας, εστιάζοντας σε Συνταγματική Αναθεώρηση και μακροπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό (2028-2034), με κεντρικό ρόλο του Κωστή Χατζηδάκη.