ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία της Κίνας
Κινέζικες σημαίες κυματίζουν, σύμβολο εθνικής ενότητας και κρατικής ισχύος στην Κίνα.

Κίνα: Διασώθηκαν 11 μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί για 14 μέρες

Συνολικά 22 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 10 Ιανουαρίου στις στοές του χρυσωρυχείου αυτού στην επαρχία Σαντόνγκ σε βάθος περίπου 600 μέτρων έπειτα από έκρηξη. Ένας από αυτούς πέθανε.

Έντεκα μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί για 14 ημέρες στις υπόγειες στοές χρυσωρυχείου στην Κίνα έπειτα από έκρηξη διασώθηκαν σήμερα, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV. Εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν τα σωστικά συνεργεία να βγάζουν το πρωί στην επιφάνεια από φρεάτιο στο ορυχείο τον πρώτο μεταλλωρύχο που διασώθηκε. Ο μεταλλωρύχος αυτός ήταν εξαιρετικά αδύναμος, αναφέρει το CCTV στην σελίδα του στο Weibo. Τα σωστικά συνεργεία τύλιξαν τον άνδρα, ο οποίος ανταποκρινόταν ελάχιστα, σε μια κουβέρτα προτού διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Μέσα στις επόμενες λίγες ώρες 10 μεταλλωρύχοι από διαφορετικό τομέα του χρυσωρυχείου, οι οποίοι τροφοδοτούνταν με τρόφιμα και άλλες προμήθειες από τα σωστικά συνεργεία την περασμένη εβδομάδα, ανασύρθηκαν στο έδαφος. Ο ένας από αυτούς ήταν τραυματισμένος. Σε εικόνες που προβλήθηκαν κάποιοι από τους υπόλοιπους που διασώθηκαν από τον τομέα αυτόν φαίνονται να περπατάνε, υποστηριζόμενοι από μέλη των σωστικών συνεργείων, προτού μπουν σε ασθενοφόρα για να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Συνολικά 22 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 10 Ιανουαρίου στις στοές του χρυσωρυχείου αυτού στην επαρχία Σαντόνγκ σε βάθος περίπου 600 μέτρων έπειτα από έκρηξη. Ένας από αυτούς πέθανε.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μπορεί να χρειαζόντουσαν άλλες δύο εβδομάδες για να άρουν «σημαντικά εμπόδια» προτού μπορέσουν να ανοίξουν φρεάτια για να προσεγγίσουν την ομάδα των 10 μεταλλωρύχων τους οποίους προμήθευαν με τρόφιμα τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ωστόσο νωρίτερα σήμερα ότι οι περισσότεροι από 600 διασώστες που μετείχαν στις επιχειρήσεις ήλπιζαν ότι θα προσέγγιζαν τους 10 άνδρες που βρίσκονταν στον 5ο τομέα του χρυσωρυχείου σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με το Xinhua, αυτοί βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και λάμβαναν κανονική τροφή από χθες Σάββατο, έπειτα από κάποιες μέρες που συντηρούνταν με θρεπτικά διαλύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Άνοδος 27% στα έσοδα παραστάσεων το 2025

Η καλλιτεχνική αγορά του Πεκίνου το 2025 ξεπέρασε τα 5 δισ. γιουάν, σημειώνοντας αύξηση 27%. Πραγματοποιήθηκαν 60.000 παραστάσεις με πάνω από 14 εκατ. θεατές, ενώ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ξένες παραγωγές όπως "Singin' in the Rain".
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κάγια Κάλας: Κίνα και Ρωσία ωφελούνται από τις απειλές Τραμπ για δασμούς

Η επικεφαλής ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας τόνισε ότι οι αμερικανικοί δασμοί πλήττουν την ευημερία ΕΕ και ΗΠΑ και ευνοούν Κίνα και Ρωσία, ενώ κάλεσε σε ενότητα εντός ΝΑΤΟ για θέματα ασφαλείας όπως η Γροιλανδία.
Πιόνια Κίνας και Ταϊβάν
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικό drone πέταξε προκλητικά πάνω από τα νησιά Πράτας της Ταϊβάν

Κινεζικό drone πέταξε για οκτώ λεπτά πάνω από τα νησιά Πράτας που ελέγχονται από την Ταϊβάν. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊπέι χαρακτήρισε την ενέργεια προκλητική και ανεύθυνη, τονίζοντας τη συχνή κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα.
Φράγμα Gezhouba Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η κατανάλωση ρεύματος στην Κίνα αυξήθηκε 5% το 2025

Η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 10 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες σε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το 2025, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 5%. Πρόκειται για ρεκόρ που ξεπερνά κατά πολύ τις αντίστοιχες καταναλώσεις ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας και Ιαπωνίας.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία παρουσία κινεζικών ή ρωσικών πλοίων κοντά στη Γροιλανδία

Ο επικεφαλής της Δανικής Κοινής Αρκτικής Διοίκησης διέψευσε ότι υπάρχουν ρωσικά ή κινεζικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τραμπ που θεωρεί το νησί κρίσιμο για τις ΗΠΑ.