ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
germania, astynomia
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύεται η ασφάλεια στη Γερμανία μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η αστυνομία του Βερολίνου έλαβε μέτρα, ενίσχυσε «τις δυνάμεις της στην περιοχή γύρω από το κτίριο του Ράιχσταγκ», φέρεται να ανέφερε ο Σόιμπλε στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η γερμανική αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και γύρω από αυτό μετά τις ταραχές αυτής της εβδομάδας στις ΗΠΑ, όπου οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, γράφει στο φύλλο της που κυκλοφορεί η ταμπλόιντ Bild am Sonntag, επικαλούμενη ενημερωτική επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προς τα μέλη της Βουλής.

Η αστυνομία του Βερολίνου έλαβε μέτρα, ενίσχυσε «τις δυνάμεις της στην περιοχή γύρω από το κτίριο του Ράιχσταγκ», φέρεται να ανέφερε ο Σόιμπλε στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακόμη, σημείωσε ότι ζήτησε να συνταχθεί αναφορά από το υπουργείο Εξωτερικών για τις ταραχές στην αμερικανική πρωτεύουσα και πρόσθεσε ότι θα «διασαφηνίσει», σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις αρχές στην πόλη-κρατίδιο του Βερολίνου, «ποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν για την ασφάλεια του κοινοβουλίου».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε την Πέμπτη ότι τα μέτρα προστασίας σημαντικών κτιρίων στο Βερολίνο «τροποποιούνται».

Το άλλοτε κτίριο του Ράιχσταγκ, η έδρα του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία καθώς και άλλα ακίνητα τα οποία συνδέονται με τις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπρησμός προκάλεσε το μπλακ-άουτ στο Βερολίνο, ευθύνη ανέλαβαν ακροαριστεροί

Περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω εμπρησμού σε σταθμό κατανομής. Ευθύνη ανέλαβε ακροαριστερή οργάνωση με επιστολή της, ενώ οι τεχνικές προσπάθειες συνεχίζονται.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία από ατυχήματα με πυροτεχνήματα

Δυο 18χρονοι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που υπέστησαν σε ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Μπίλεφελτ Γερμανίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία από ατυχήματα με πυροτεχνήματα

Δυο 18χρονοι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που υπέστησαν σε ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Μπίλεφελτ Γερμανίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Λεία 30 εκατ. ευρώ σε ληστεία τράπεζας στο Γκελζενκίρχεν, Γερμανία

Η αστυνομία εκτιμά τη λεία της διάρρηξης σε τράπεζα του Γκελζενκίρχεν στα 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από επαγγελματικό «ριφιφί» στο θησαυροφυλάκιο. Οι διαρρήκτες μπήκαν από χώρο στάθμευσης και άδειασαν εκατοντάδες θυρίδες.
Χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 21χρονου στη Γερμανία για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Η αστυνομία συνέλαβε 21χρονο από την Κεντρική Ασία, αποτρέποντας πιθανή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, με υποψίες για ισλαμιστικό κίνητρο. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για ισλαμιστική βία.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Στη Βαυαρία συνελήφθησαν πέντε άνδρες για σχεδιαζόμενη επίθεση με όχημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι ύποπτοι, αιγυπτιακής, μαροκινής και συριακής καταγωγής, φέρεται να είχαν ισλαμιστικά κίνητρα.