ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Επιβράδυνση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 

Δημιουργήθηκαν 245.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 469.000 που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, με το ποσοστό ανεργίας, όμως, να υποχωρεί στο 6,7% από 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ενδείξεις σημαντικής επιβράδυνσης εμφάνισε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπήρξε δημιουργία 245.000 θέσεων εργασίας, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στις 469.000. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση νέων θέσεων από τον Μάιο, με τους αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι πιθανώς να αποτελέσει και έναν επιπλέον παράγοντα πίεσης προκειμένου Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Πάντως το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,7% από 6,9% έναν μήνα νωρίτερα. 

Παράλληλα η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπ. Εργασίας προχώρησε και σε αναθεώρηση των στοιχείων για τον Οκτώβριο, με τις νέες θέσεις να είναι τελικά 610.000 και όχι 638.000 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ξεκινούν σήμερα συνομιλίες με Ιράν - Τεχεράνη διαψεύδει

Το Ιράν διέψευσε το ενδεχόμενο συνομιλιών ή συναντήσεων με τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος επικαλέστηκε υποτιθέμενες επαφές για να δικαιολογήσει την ακύρωση αμερικανικών επιθέσεων κατά του Ιράν.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν-Ομάν: Τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για τα Στενά του Ορμούζ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αρακτσί, μετά την αναστολή αμερικανικών επιθέσεων για να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο και στην αποκλιμάκωση εντάσεων στη Μέση Ανατολή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το SPA.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.