ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Τέσσερις οι νεκροί από πτώση αυτοκινήτου πάνω σε πεζούς

Ο δράστης είναι Γερμανός, 51 ετών, ενώ βάσει των πρώτων πληροφοριών έδρασε χωρίς συνεργό και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρά του.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, από την πτώση αυτοκινήτου πάνω σε πεζούς στη γερμανική πόλη Τρίερ, καθώς αναφέρεται ότι έχουν φθάσει στους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. 

Βάσει στοιχείων  που μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση στην πόλη έχει σημάνει συναγερμός, ενώ ο δράστης συνελήφθη και πρόκειται για έναν 51χρονο Γερμανό. Πρώτες πληροφορίες τον θέλουν να έδρασε χωρίς συνεργό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι, ενώ η τοπική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.  Η τοπική σελίδα Lokalo ανέφερε πως ένα Range Rover έπεσε μέσα στον πεζόδρομο, με ταχύτητα που μπορεί να ξεπερνούσε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα. 

Παράλληλα υπάρχουν αρκετοί σοβαρά τραυματίες (οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 15), ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, οι τραυματίες νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία.

Τη θλίψη του για το συμβάν στο Τρίερ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι «αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για αν φροντίσει αυτούς που επηρεάστηκαν».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρώσοι χάκερ πίσω από πλαστό βίντεο για παραίτηση Μερτς

Οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι η ομάδα χάκερ Storm-1516, που συνδέεται με τη ρωσική GRU, ευθύνεται για το παραποιημένο βίντεο παραίτησης του Μερτς και για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Γερμανία συνελήφθη εκτελεστής της «Greek Mafia» - Δημοσιεύτηκαν στοιχεία δεύτερου

Συνελήφθη στη Γερμανία βασικός εκτελεστής της συμμορίας του «Έντικ», η οποία κατηγορείται για φόνοι, απόπειρα δολοφονίας και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Στη δημοσιότητα δόθηκαν στοιχεία για άλλο μέλος που αναζητείται.
Drone επιτήρησης πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Γερμανίας για χρήση drones

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Γερμανίας συνεδρίασε για το περιστατικό με drone στο αεροδρόμιο Leipzig/Halle υπό τον καγκελάριο Μερτς. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διερευνά πιθανή επίθεση που απειλεί την εθνική ασφάλεια.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Στο 28% η AfD, προπορεύεται 7 μονάδες του CDU/CSU

Η AfD ενισχύει το προβάδισμά της στη Γερμανία, αγγίζοντας το 28% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνά κατά επτά μονάδες το CDU/CSU, ενώ οι Οικολόγοι φτάνουν το 15%, οι Σοσιαλδημοκράτες το 12% και η ριζοσπαστική Αριστερά το 11%.
Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Sueddeutsche Zeitung: Ουκρανικό αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά στη Γερμανία

Ουκρανικό μεταγωγικό που μετέφερε πυρομαχικά εντοπίστηκε δίπλα σε drone με στρατιωτικού τύπου εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλλε, γεγονός που εντείνει τις έρευνες τρομοκρατίας σε υποδομή ζωτικής σημασίας για τον γερμανικό στρατό.