ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Φώτο: ΗΠΑ

Τα γυρνάει ο Τραμπ: Δεν παραδέχομαι τίποτα, οι εκλογές ήταν νοθευμένες

Λίγη ώρα μετά την έμμεση παραδοχή της ήττας του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ επανέρχεται με νέο tweet που «τα παίρνει όλα πίσω» κάνοντας λόγο και πάλι για νοθευμένες εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε εμμέσως για πρώτη φορά δημοσίως την ήττα του στο Twitter επανήλθε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να αναδιπλωθεί και να γράψει: «O Μπάιντεν είναι ο νικητής (των εκλογών) μόνο στα μάτια των μέσων ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Οι εκλογές ήταν ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ!».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327979630477922304

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε σήμερα να αναγνωρίζει για πρώτη φορά δημοσίως ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αλλά επανέλαβε για μια ακόμη φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς του για ευρεία νοθεία.

«Κέρδισε επειδή οι Εκλογές ήταν Πειραγμένες. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν επιτράπηκε, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια Ακροαριστερή ιδιωτική εταιρεία, την Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε να πληροί καν τις προϋποθέσεις για το Τέξας (όπου κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα Ψεύτικα και Σιωπηλά ΜΜΕ & άλλα» έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο Τραμπ και η πλατφόρμα μάρκαρε την ανάρτησή του ως αμφισβητούμενη.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327956491056279552?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1327956491056279552%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.businessdaily.gr%2Fdiethni%2F30390_misi-paradohi-ittas-apo-tramp-ehasa-alla-apo-notheia

Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ σε μια σειρά από πολιτείες-κλειδιά τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει το 2016. Ο Μπάιντεν εξάλλου κέρδισε 5.5 εκατομμύρια ψήφους-ή 3,6%-περισσότερες από τον Τραμπ.

Το επιτελείο του Τραμπ έχει καταθέσει αγωγές επιχειρώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες, ανεπιτυχώς, και νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανατραπεί με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα.

Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το δημοψήφισμα στη Βιρτζίνια για τον εκλογικό χάρτη ήταν νοθευμένο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «νοθευμένο» το δημοψήφισμα που έδωσε στους Δημοκρατικούς της Βιρτζίνια τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουν τον εκλογικό χάρτη, κάνοντας λόγο για «ανέντιμη» εκλογική διαδικασία σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Επιστροφή και απαίτηση άμεσων εκλογών στη Βενεζουέλα

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, δηλώνει αισιόδοξη για επιστροφή στην πατρίδα της πριν το 2026 και καλεί τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την πορεία προς δίκαιες εκλογές, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αναταραχή.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρέπει να παρέμβω στην επιλογή νέου ηγέτη στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι θέλει να έχει ρόλο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη του Ιράν, απορρίπτοντας τον γιο του Χαμενεΐ και ζητώντας κάποιον που θα φέρει ειρήνη στη χώρα, παρομοιάζοντας τη στάση του με τη Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο έγκριση μεταρρύθμισης για ταυτότητες ψηφοφόρων

Ο Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει νόμο που απαιτεί ταυτοποίηση με έγγραφο για να ψηφίζει κανείς, επικαλούμενος εκλογική απάτη. Το θέμα προκαλεί διαμάχες, καθώς πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν ταυτότητα.
Ζοχράν Μαμντάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει

Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος Νέας Υόρκης και δεσμεύτηκε να αποδείξει ότι «η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει», δίνοντας το παράδειγμα στον κόσμο και μένοντας πιστός στις υποσχέσεις του για το υψηλό κόστος ζωής.