ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Επανακαταμέτρηση ψήφων στη Τζόρτζια λόγω μικρής διαφοράς

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό με 49,4% με τον Δημοκρατικό υποψήφιο να προηγείται για μόλις 1.579 ψήφους ενώ απομένουν ακόμα 4.169 ψήφοι να ενσωματωθούν.

Εξαιτίας της πολύ μικρής διαφοράς των ψήφων μεταξύ του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία της Τζόρτζια, οι αρχές θα προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για την οργάνωση των εκλογών.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν τον ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι.

Με καταμετρημένο το 92% των ψήφων στην Πολιτεία της Αριζόνας, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50%, έναντι 48,6% του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, με την διαφορά των δύο υποψηφίων να ανέρχεται σε 43.779 ψήφους.

Στην κομητεία Μαρικόπα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη, έχει καταμετρηθεί το 92,25% των ψήφων και ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,9% έναντι 47,7% του Τραμπ.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αποκάλεσε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν «εκλεγμένο πρόεδρο» των ΗΠΑ, την ώρα που ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τον προεδρικό θώκο της χώρας προηγείται του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην καταμέτρηση των ψήφων σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά και δεν έχει ανακηρυχθεί κανένας νικητής.

«Σήμερα το πρωί, μοιάζει προφανές ότι η ομάδα Μπάιντεν-Χάρις θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, αναφερόμενος στον Τζον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία και πρόσθεσε πως «ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν έχει λάβει ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει».

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου.

«Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ. Κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ανακηρύξει νικητή τον Μπάιντεν μέχρι στιγμής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αν νικήσουν οι Δημοκρατικοί, οι ΗΠΑ θα μοιάζουν με τη Θέουτα

Ο Τραμπ, μιλώντας στο Fox News, προειδοποίησε ότι αν οι Δημοκρατικοί επιστρέψουν στην εξουσία, οι ΗΠΑ ίσως αντιμετωπίσουν κρίση παρόμοια με την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία.
Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταγγελία για τον αυταρχισμό Ορτέγα μετά την άρνηση εκλογών

Ο Μάρκο Ρούμπιο χαρακτήρισε τον Ντανιέλ Ορτέγα «αυταρχικό» μετά την άρνησή του να προκηρύξει εκλογές, τονίζοντας ότι ο Ορτέγα παραμένει στην εξουσία από το 2007 και απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο να επιτρέψει την επιστροφή της αντιπολίτευσης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά ανάκληση αδειών τηλεοπτικών δικτύων που δεν μετέδωσαν ομιλία του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ακυρωθούν οι άδειες δικτύων NBC και ABC επειδή δεν μετέδωσαν ομιλία του, υποστηρίζοντας πως μετέχουν σε συνωμοσία εκλογικής απάτης.
Μάρκο Ρούμπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο χαιρετίζει τη νίκη Φουχιμόρι στις εκλογές του Περού

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, χαιρέτισε τη νίκη της Κέικο Φουχιμόρι στο Περού, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν βαθύτερη συνεργασία σε ασφάλεια, επενδύσεις και εμπόριο.