ΓΔ: 2347.23 1.45% Τζίρος: 714.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ντομπρόβσκις: Απαραίτητη η φορολογία των ψηφιακών υπηρεσιών διεθνώς

Πρέπει να ασχοληθούμε με την ψηφιακή φορολογία και πρέπει να το κάνουμε αυτό κατά προτίμηση σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε σε οικονομικό συνέδριο στο Άλμπαχ της Αυστρίας ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να φορολογήσει τις εταιρείες που έχουν έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς χρειάζονται έσοδα για τη χρηματοδότηση υποδομών και κοινωνικών προγραμμάτων στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Πρέπει να ασχοληθούμε με την ψηφιακή φορολογία και πρέπει να το κάνουμε αυτό κατά προτίμηση σε διεθνές επίπεδο, επειδή ειδικά η ψηφιακή οικονομία είναι πολύ παγκοσμιοποιημένη», δήλωσε σε οικονομικό συνέδριο στο Άλμπαχ της Αυστρίας ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος έχει προσωρινά και την αρμοδιότητα για το εμπόριο.

«Με την επέκταση της ψηφιακής οικονομίας, εντείνεται επίσης και η πρόκληση αναφορικά με τα φορολογικά μας έσοδα για να χρηματοδοτήσουμε τις υποδομές και τα κοινωνικά προγράμματά μας», πρόσθεσε

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Στήριξη για ένταξη Φρουρών Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών ΕΕ

Η Γαλλία στηρίζει την ένταξη των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Η Ιταλία θα το προτείνει αύριο και η γαλλική θέση ίσως διαμορφώσει την τελική απόφαση.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς ζητά οριστική απόφαση για τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Ο καγκελάριος Μερτς δήλωσε πως με την απόσυρση των απειλών Τραμπ για δασμούς, έχουν τεθεί τα θεμέλια για συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ. Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες αμφισβητήσεις και προειδοποίησε για ζημιά στις επενδύσεις από περαιτέρω διαμάχες.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Στουρνάρα-Κοντογεώργη: Οικονομία και προτεραιότητες προϋπολογισμού

Ο Θ. Κοντογεώργης συναντήθηκε με τον Γ. Στουρνάρα και συζήτησαν για τα θετικά της οικονομίας, τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και την ενίσχυση της περιφέρειας, τονίζοντας τη σημασία της ισόρροπης ανάπτυξης και της δημοσιονομικής σταθερότητας.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απογοήτευση υπουργού για τη συμφωνία Ινδίας-ΕΕ με Ευρωπαίους

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε την ΕΕ για τη συμφωνία με την Ινδία, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μέσω Ινδίας ενώ επέβαλε δασμούς 25% στα ινδικά προϊόντα, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι αυτοϋπονομεύονται.