ΓΔ: 1996.41 -0.90% Τζίρος: 72.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:19:01
Φώτο: Shutterstock

Τουλάχιστον 40 υποθέσεις εξτρεμισμού στη γερμανική αστυνομία

Έξι ύποπτες υποθέσεις δεξιού εξτρεμισμού έγιναν γνωστές στην αστυνομία της Σαξονίας ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, ενώ στην Σαξονία-Άνχαλτ πέντε αστυνομικοί είναι ύποπτοι για εξτρεμισμό.

Τουλάχιστον 40 νέες ύποπτες υποθέσεις εξτρεμισμού καταγράφηκαν στους κόλπους της γερμανικής αστυνομίας σε ομοσπονδιακό και κρατιδιακό επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα του dpa με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε από τα υπουργεία Εσωτερικών αντιστοίχως.

Σε μια από τις υποθέσεις αυτές, οι υποψίες δεν στοιχειοθετήθηκαν. Οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές αφορούν φερόμενες δεξιές εξτρεμιστικές δραστηριότητες. Συνολικά, η αστυνομία στη Γερμανία απασχολεί περίπου 300.000 ανθρώπους.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο κρατίδιο της Έσσης, όπου συνολικά 17 αστυνομικοί τελούν επί του παρόντος υπό ποινική έρευνα.

Έξι ύποπτες υποθέσεις δεξιού εξτρεμισμού έγιναν γνωστές στην αστυνομία της Σαξονίας ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, ενώ στην Σαξονία-Άνχαλτ πέντε αστυνομικοί είναι ύποπτοι για εξτρεμισμό.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη κινήθηκαν τρεις πειθαρχικές διαδικασίες «με την υποψία εξτρεμιστικής συμπεριφοράς» εναντίον αστυνομικών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο ένας από αυτούς αποκαταστάθηκε άμεσα καθώς οι υποψίες εναντίον του δεν αποδείχθηκαν.

Στην αστυνομία του Βραδεμβούργου έγιναν γνωστές επίσης δύο υποθέσεις δεξιού εξτρεμισμού. Στο Αμβούργο, στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και την Θουριγγία αναφέρθηκαν από μια ύποπτη υπόθεση εξτρεμισμού.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας δεν έδωσε στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2020, αλλά αναφέρθηκε σε υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Στην Βρέμη και το Ζάαρλαντ δεν αναφέρθηκαν υποθέσεις που να οδήγησαν σε πειθαρχικές διαδικασίες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το Βερολίνο, η Κάτω Σαξονία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και η Ρηνανία-Παλατινάτο δεν ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία.

Στις τάξεις της ομοσπονδιακής δύναμης τρεις αστυνομικοί χαρακτηρίστηκαν ύποπτοι για δεξιό εξτρεμισμό το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Drone εμφανίστηκε δίπλα στο αεροδρόμιο Βρέμης

Drone εντοπίστηκε κοντά στο αεροδρόμιο Βρέμης προκαλώντας διακοπή πτήσεων για μία ώρα το βράδυ της Κυριακής. Δεν βρέθηκε ο χειριστής, ενώ παρατηρούνται παρόμοια περιστατικά και σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνελήφθη 22χρονος Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία

Στη σύλληψη 22χρονου Σύρου στο Βερολίνο, ύποπτου για σχεδιασμό ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο σημείο της πόλης, προχώρησε η αστυνομία. Στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικά και ενδείξεις υποστήριξης στο ISIS.
Drone σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώσεις πτήσεων έγιναν στο Βερολίνο εξαιτίας παρουσίας drone

Λόγω εντοπισμού drone στο αεροδρόμιο Βερολίνου, την Παρασκευή το βράδυ σημειώθηκαν καθυστερήσεις, ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων. Η απαγόρευση νυχτερινών πτήσεων ανεστάλη προσωρινά ώστε να ολοκληρωθούν δρομολόγια. Έρευνες διεξάγει η αστυνομία.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε αγορά με πολλούς τραυματίες

Στη γερμανική πόλη Γκίσεν, άγνωστος πυροβόλησε σε αγορά, τραυματίζοντας αρκετούς. Ο δράστης διέφυγε, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος. Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των τραυματιών ούτε τα αίτια του περιστατικού.