ΓΔ: 2116.42 -0.65% Τζίρος: 8.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:39:41
Φώτο: Shutterstock

Μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές των ανταρτών στην Ιντλίμπ

Αυτόν τον μήνα, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ορεινές περιοχές στη Λαττάκεια, όπου έχουν καταφύγει αντάρτες μαχητές καθώς και έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην πόλη Μπίνις, στο Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άμαχοι.

Μαχητικά αεροσκάφη, που πιστεύεται ότι ήταν ρωσικά, βομβάρδισαν πολλές πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, σε μια νέα αναζωπύρωση της βίας μετά τη ρωσοτουρκική συμφωνία με την οποία σταμάτησαν οι συγκρούσεις, πριν από περίπου έξι μήνες.

Τα αεροσκάφη, που πετούσαν σε μεγάλο υψόμετρο, έριξαν βόμβες στις περιοχές Χαρμπανούς και Σεΐχ Μπαχρ Ναχρ, όπου, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, στεγάζονται δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα αεροσκάφη ήταν ρωσικά Sukhoi.

«Έγιναν πάνω από 20 επιδρομές, τις οποίες παρακολουθήσαμε, από ρωσικά μαχητικά που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ», είπε ο Αμπντουλάχ Σαουάν, ένας εθελοντής που παρακολουθεί τα αεροπλάνα και το δίκτυο του καλύπτει τη βάση αυτή, η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας.

Αυτόν τον μήνα, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ορεινές περιοχές στη Λαττάκεια, όπου έχουν καταφύγει αντάρτες μαχητές καθώς και έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην πόλη Μπίνις, στο Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άμαχοι.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν και πάλι δυνάμεις στις γραμμές του μετώπου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα ή τη Δαμασκό, οι οποίες με τη σειρά τους κατηγορούν τους αντάρτες ότι παραβιάζουν τη συμφωνία και διαψεύδουν ότι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων. Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σταμάτησαν οι κοινές περιπολίες στο Ιντλίμπ, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Συρία, επειδή εντάθηκαν οι επιθέσεις από τους αντάρτες στην περιοχή αυτήν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Λάθος οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ, όχι σε χερσαία επίθεση

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ και τόνισε πως το Ισραήλ δεν πρέπει να επιτεθεί στον Λίβανο. Υποστήριξε τις προσπάθειες Λιβάνου και Συρίας για έλεγχο στα σύνορά τους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Κούρδος ηγέτης της Ροζάβας, Σάλεχ Μούσλιμ

Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σάλεχ Μούσλιμ, πέθανε στο ιρακινό Κουρδιστάν μετά από χρόνια ασθένεια. Υπήρξε συμπρόεδρος του PYD και βασικός υπερασπιστής της αυτονομίας στη Ροζάβα. Το κόμμα του ανακοίνωσε τον θάνατό του.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για αδήλωτα χημικά όπλα στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Απόφαση 2118 (2013) και τόνισε ότι παραμένουν ερωτήματα για το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για πάνω από 100 μη δηλωμένες εγκαταστάσεις.
Κούρδοι στρατιώτες σε ταράτσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Κούρδος διοικητής αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας

Ο Σεπάν Χάμο, ανώτατος διοικητής των Κούρδων, τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, βάσει συμφωνίας μεταξύ συριακού κράτους και Κούρδων. Θα έχει ευθύνη για τις κουρδικές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δαμασκού.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία καταγγέλλει πυρά της Χεζμπολά από τον Λίβανο σε έδαφός της

Οι συριακές αρχές κατήγγειλαν ότι η Χεζμπολά έπληξε με πυροβολικό συριακές θέσεις κοντά στη Σεργάγια, στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ αναφέρθηκαν ενισχύσεις της Χεζμπολά στην περιοχή και συνεχίζεται η παρακολούθηση της κατάστασης.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα διαψεύδει δημοσίευμα για βοήθεια προστασίας του Σύρου προέδρου

Τουρκικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να συζήτησαν την προστασία του Σύρου προέδρου Άχμεντ αλ Σάρα, εν μέσω απειλών κατά της ζωής του. Η Άγκυρα διέψευσε το σχετικό αίτημα, σύμφωνα με το Reuters.