ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σοκ στη Γερμανία από βίντεο προσαγωγής ανήλικου όπου αστυνομικός γονατίζει στον λαιμό του

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται δύο αστυνομικοί, ο ένας με το γόνατό του να πιέζει αρχικά το κεφάλι του υπόπτου προτού γονατίσει στον λαιμό του, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται.

Η Γερμανία ξεκίνησε έρευνα, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο όπου ένας αστυνομικός καταγράφεται να γονατίζει στον λαιμό ενός ανήλικου, κατά την προσαγωγή του, ένα περιστατικό που θυμίζει τη σύλληψη του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του αστυνομικού ρατσισμού και της βίας στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται δύο αστυνομικοί, ο ένας με το γόνατό του να πιέζει αρχικά το κεφάλι του υπόπτου προτού γονατίσει στον λαιμό του, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ντίσελντορφ στη δυτική Γερμανία, το Σάββατο.

Ο Χέρμπερτ Ρέουλ, ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Ντίσελντορφ, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο WDR πως σοκαρίστηκε όταν είδε τις εικόνες και διέταξε να διεξαχθεί έρευνα.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αστυνομία του Ντίσελντορφ αναφέρει πως ο νεαρός επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, όταν εκείνοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα χούλιγκαν σε ένα κοντινό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην προσαγωγή του προτού κρατήσουν τα στοιχεία του και τον στείλουν στους κηδεμόνες του.

«Το βίντεο εξετάζεται ενδελεχώς αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η παρέμβαση της αστυνομίας», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως της έρευνας ηγούνται αστυνομικοί από διπλανή πόλη προκειμένου να διασφαλιστεί η αμεροληψία.

Η ταυτότητα του νεαρού δεν έχει αποκαλυφθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν έπαιξε κάποιο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η αστυνομία. Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές εάν ο νέος τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.

Η νομοθεσία επιτρέπει στη γερμανική αστυνομία να ακινητοποιεί έναν ύποπτο γονατίζοντας στο κεφάλι του, όχι στον λαιμό του, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών στο WDR.

«Είναι πλήρως ακατανόητο το ότι αν και αυτός ο νεαρός άνδρας είναι ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος, ο αστυνομικός συνεχίζει να πιέζει με το γόνατό του το κεφάλι και τον λαιμό του», είπε η Βερένα Σάφερ του κόμματος των Πρασίνων.

«Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί», συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος, 2 νεκροί και 15 τραυματίες

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, δύο σοβαρά, στη Λειψία όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό πεζόδρομο. Ο οδηγός συνελήφθη και φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Λειψία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς, δύο νεκροί

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Λειψίας, προκαλώντας δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στη Λειψία, Γερμανία

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην οδό Γκριμάισε της Λειψίας, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς. Η αστυνομία οργανώνει μεγάλη επιχείρηση, ενώ οι ακριβείς συνθήκες και η κατάσταση των τραυματιών παραμένουν ακόμη άγνωστες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς δηλώνει πρόοδο στο μεταναστευτικό, διαφωνεί η αστυνομία

Ο καγκελάριος Μερτς δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λύσει μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού, με τις αιτήσεις ασύλου να μειώνονται σημαντικά. Ωστόσο, παραδέχτηκε δυσκολίες στη συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες και εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις.
Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη σε υπόγεια διάβαση στη Γερμανία: 1 νεκρός και πολλοί τραυματίες

Έκρηξη σε υπόγεια διάβαση στη Φέλκλινγκεν της Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα και οι αρχές δεν αποκλείουν εγκληματική ενέργεια, ενώ δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.