ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Αυξήθηκαν στο 16% του πληθυσμού οι φτωχοί στη Γερμανία

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας το 16% του πληθυσμού επλήγη από την φτώχεια το 2019, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για το πόσο θα επηρεάσει αυτά τα ποσοστά η πανδημία.

Οι πληγέντες από φτώχεια στη Γερμανία αυξήθηκαν περαιτέρω τον τελευταίο χρόνο, με την πανδημία του κορονοϊού να αναμένεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις προοπτικές για βελτίωση της ζωής του πληθυσμού. Σε ένα δύσκολο μέλλον όπου δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν, αυξήθηκαν οι φτωχοί στην πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σχεδόν το 16% του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο επλήγη από τη φτώχεια το 2019. Το προηγούμενο έτος ήταν 0,5% λιγότερο. Φτωχός θεωρείται κάποιος ο οποίος έχει το 60% ή λιγότερο του μέσου μηνιαίου εισοδήματος ενός νοικοκυριού. Πέρυσι, ο μέσος όρος ήταν 1.074 ευρώ για το νοικοκυριό ενός ατόμου.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που επλήγησαν από τη φτώχεια κατεγράφη στη Βρέμη: επλήγη το ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό κατεγράφη στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης όπου επλήγη το 12% των νοικοκυριών. Δεν υπάρχουν ακόμα σαφή στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στο επίπεδο φτώχειας των νοικοκυριών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης της επίθεσης λόγω μειωμένου καταλογισμού

Ο 33χρονος Γερμανός που σκότωσε δύο και τραυμάτισε οκτώ με το αυτοκίνητό του στη Λειψία οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική, με απόφαση δικαστηρίου, λόγω μειωμένου καταλογισμού και προηγούμενου ιστορικού ψυχικών προβλημάτων.
Στοκ νέα αυτοκίνητα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αύξηση δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα της ΕΕ στο 25%, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Εμπορίου, Τζέιμισον Γκριρ. Τόνισε ότι πρόκειται για μέρος ευρύτερων διαπραγματεύσεων κι όχι για μόνιμη κατάσταση.
Σύγκρουση αυτοκινήτου δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ποιος είναι ο οδηγός που παρέσυρε πλήθος στη Λειψία

Ένας 33χρονος Γερμανός, με ιστορικό ψυχικών διαταραχών και ποινικό μητρώο, συνελήφθη αφού έπεσε με αυτοκίνητο σε πεζούς στη Λειψία. Τα βίντεο τον δείχνουν με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ, να φωνάζει «Κάντε το να σταματήσει».
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: 33χρονος με ψυχολογικά προβλήματα έπεσε με αυτοκίνητο σε πλήθος

Αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε πεζόδρομο στη Λειψία, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας πολλούς. Ο 33χρονος οδηγός, που έχει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη. Τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος, 2 νεκροί και 15 τραυματίες

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, δύο σοβαρά, στη Λειψία όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό πεζόδρομο. Ο οδηγός συνελήφθη και φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μητέρα και παππούδες καταδικάστηκαν για επτάχρονο εγκλεισμό κόρης

Στη Γερμανία, μητέρα καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε την 11χρονη κόρη της υπό περιορισμό για 7 χρόνια, με τη βοήθεια των παππούδων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή για συνέργεια και παράνομη κατακράτηση.