ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ifo: Οι γερμανικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν για άλλους 8,5 μήνες

Ιδιαίτερη απαισιοδοξία επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση που οφείλεται στον SARS-CoV-2.

Οι γερμανικές εταιρείες αναμένουν ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην δημόσια ζωή για περαιτέρω 8,5 μήνες εξαιτίας του νέου κορονοϊού, δείχνει έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αγωνίζεται να ανακάμψει από την προκληθείσα από την πανδημία της COVID-19 οικονομική κάμψη.

Ιδιαίτερη απαισιοδοξία επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση που οφείλεται στον SARS-CoV-2. Αυτές αναμένουν ότι οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή θα διαρκέσουν άλλους 13 μήνες, ενώ περισσότερο αισιόδοξος παρουσιάζεται ο κλάδος υπηρεσιών εστίασης, ο οποίος προβλέπει ότι οι περιορισμοί θα τερματιστούν σε 6,4 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει πια νομιμοποίηση

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και πως ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία βρίσκεται στο τέλος του.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μειωμένη η απασχόληση προσφύγων στη χώρα

Τα ποσοστά απασχόλησης προσφύγων στη Γερμανία παραμένουν χαμηλά, με καλύτερες ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο (54,7%), λόγω πλήθους θέσεων και υποστηρικτικών μέτρων, σε αντίθεση με τα αγροτικά κρατίδια.