ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Ο Τραμπ παρουσιάζει τα 25 «κορυφαία επιτεύγματα της θητείας του»

Ο Τραμπ παρουσίασε στο Truth Social τα 25 σημαντικότερα επιτεύγματα της «τρίτης του θητείας», τονίζοντας τη λήξη υποδοχής μεταναστών και την καθιέρωση των αγγλικών ως επίσημης γλώσσας, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε, μέσω ανάρτησης στο Truth Social, τα 25 σημαντικότερα επιτεύγματα της «τρίτης», όπως ο ίδιος αναφέρει, θητείας του. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, που θα κρίνουν αν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Στη μακροσκελή ανάρτηση με τίτλο "TOP 25 TRUMP ACCOMPLISHMENTS OF TERM THREE", ο πρόεδρος Τραμπ απαριθμεί τις σημαντικότερες επιτυχίες του στους τομείς της μετανάστευσης, της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας.

Μεταξύ των επιτευγμάτων που ξεχωρίζει, ο Τραμπ σημειώνει: «πέτυχα τα πιο ασφαλή σύνορα στην Ιστορία - ΜΗΔΕΝ παράνομοι αλλοδαποί έγιναν δεκτοί στις ΗΠΑ τους τελευταίους 16 μήνες».

Παράλληλα, υπογραμμίζει τη συμβολή των ΗΠΑ σε δύο επιχειρήσεις κατά του Ιράν, τον Ιούνιο του 2025 και μετά τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα της 28ης Φεβρουαρίου, αναφέροντας πως «εξάλειψα την ικανότητα του Ιράν να εμπλουτίζει ουράνιο», ώστε η Ισλαμική Δημοκρατία «να μην αποκτήσει ΠΟΤΕ πυρηνικά όπλα».

Ο Τραμπ κάνει επίσης αναφορά στους υψηλούς δασμούς που επέβαλε στις εισαγωγές προϊόντων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με στόχο την ανάκαμψη της αμερικανικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Επιπλέον, επισημαίνει πως υπέγραψε νόμους για «τις μεγαλύτερες μειώσεις φόρων στην Αμερικανική Ιστορία».

Στα επιτεύγματα της θητείας του συγκαταλέγει και το ότι «τους πρώτους 12 μήνες έβαλα τέλος σε 8 πολέμους με ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες - περιλαμβανομένου του πολέμου στη Γάζα». Υποστηρίζει ακόμη πως «κατάφερε να επιστρέψουν όλοι οι ζωντανοί όμηροι στις οικογένειές τους, τόσο οι ζωντανοί όσο και οι νεκροί», αναφερόμενος στην απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη λίστα των επιτευγμάτων που παρουσιάζει ο πρόεδρος Τραμπ περιλαμβάνονται επίσης η απαγόρευση συμμετοχής ανδρών σε γυναικεία αθλήματα και η καθιέρωση των αγγλικών ως επίσημης γλώσσας των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία και πώληση αντιαεροπορικών στην Ουκρανία

Ο Τραμπ υπέγραψε νέο νόμο που προβλέπει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, στοχεύοντας στον ενεργειακό τομέα. Ο νόμος φέρει το όνομα του εκλιπόντος γερουσιαστή Γκράχαμ, με την υποστήριξη του Ζελένσκι.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία και οι ΗΠΑ υπογράφουν ιστορική συμφωνία για τη Γροιλανδία

Η Δανία και η Γροιλανδία χαιρέτισαν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για μόνιμο αμερικανικό έλεγχο της ασφάλειας στη Γροιλανδία, απαγορεύοντας ρωσικές και κινεζικές βάσεις, η οποία θα υπογραφεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Ροδρίγκες θα συναντηθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρόεδρο της Βενεζουέλας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αναμένονται επαφές για το πετρέλαιο και συναντήσεις με τους ηγέτες Ηνωμένου Βασιλείου, Ιαπωνίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία μπλοκάρει κινεζικές και ρωσικές βάσεις

Η συμφωνία για τη Γροιλανδία εμποδίζει Κίνα και Ρωσία να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις ή να στείλουν στρατεύματα στο νησί, ενώ επιτρέπει στις ΗΠΑ να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για ανάπτυξη αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία και απαγόρευση βάσεων εχθρικών χωρών, με τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσινγκτον για ευαίσθητες επενδύσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο γιος μου θα επιστρέψει τα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο γιος του θα επιστρέψει τα χρήματα στον ρώσο ολιγάρχη που χρηματοδότησε μέρος του γάμου του στις Μπαχάμες, ενώ στο Κογκρέσο ξεκίνησε έρευνα για τη χρηματοδότηση από τον Ουμάρ Κρεμλιόφ.