Δύο ύποπτοι, ένας Ρώσος υπήκοος με λετονικό διαβατήριο και ένας άνδρας από τη Λευκορωσία με ρωσικό διαβατήριο, ταυτοποιήθηκαν ως ύποπτοι για τις απόπειρες επίθεσης με drones στο αεροδρόμιο της Λειψίας. Τις επιθέσεις αυτές, η γερμανική κυβέρνηση απέδωσε χθες σε μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των Süddeutsche Zeitung, NDR και WDR, οι ερευνητές εντόπισαν ίχνη DNA από τον Λευκορώσο άνδρα, ενώ το ιστορικό ταξιδιών του έχει σε μεγάλο βαθμό ανασυνταχθεί. Υπάρχει η εκτίμηση ότι εισήλθε στη Ζώνη Σένγκεν με ιταλική βίζα.
Ο δεύτερος ύποπτος φέρεται να διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην προετοιμασία της επίθεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ταξίδεψε στη Γερμανία στα τέλη Ιουλίου, μετέβη στη Σαξονία και αποχώρησε από τη χώρα δύο ημέρες πριν την αποτυχημένη επίθεση. Βάσει του ARD, υπάρχουν ενδείξεις ότι διατηρεί διασυνδέσεις με ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η BILD, οι ερευνητές εξετάζουν τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες, από τις οποίες οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία DNA ή έχουν εντοπίσει τα κινητά τους τηλέφωνα σε πύργους κινητής τηλεφωνίας.