ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ισλαμαμπάντ Πακιστάν τοπίο
Φωτογραφία: Η πόλη του Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν. Credit: Shutterstock

Πακιστάν: Έκκληση σε κάθε πλευρά για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ζητώντας αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές. Το Πακιστάν τόνισε πως ο διάλογος και η διπλωματία είναι η μόνη λύση για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για «αποκλιμάκωση» στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ιρανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το πακιστανικό υπουργείο, ο πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Ισάκ Νταρ υπογράμμισε ότι «ο διάλογος και η διπλωματία παραμένουν ο μόνος βιώσιμος δρόμος» για την επίλυση διαφορών και την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Η συνομιλία με τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αραγτσί, εντάσσεται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Πακιστάν να συμβάλει σε μια πιο ήπια και συνεργατική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή, προωθώντας την περιφερειακή σταθερότητα μέσω διπλωματικών διαύλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιμράν Χαν ξαναστη φυλακή μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο

Ο Ιμράν Χαν επέστρεψε στη φυλακή λίγες ώρες αφότου διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι γιατροί τον έκριναν ικανό και μεταφέρθηκε ξανά στο σωφρονιστήριο Αντιάλα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενημέρωσης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εκφράζει ικανοποίηση για τη συμφωνία Σ. Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη χαρά του για τη νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας, λέγοντας πως δείχνει ενότητα στη Μέση Ανατολή και ενισχύει την ικανότητά τους για αυτοάμυνα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα επιδιώκει διεύρυνση της κοινής αμυντικής συμφωνίας της Μέκκας

Ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να επεκταθεί η αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν και σε άλλες χώρες της περιοχής, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Αίγυπτος ίσως συμμετάσχει στο μέλλον.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Καταδίκη επίθεσης Χούθι που σκότωσε τρεις Πακιστανούς

Το Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, που προκάλεσε τον θάνατο τριών Πακιστανών. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με Σαουδική Αραβία και Τουρκία.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα και πυρά στην Όμαν

Τρεις ναυτικοί σκοτώθηκαν από επίθεση των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι σε αιγυπτιακής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο στο Μπαμπ ελ-Μαντέμπ. Οι απώλειες είναι οι πρώτες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.