ΓΔ: 2009.47 -0.10% Τζίρος: 83.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:52:34
Φωτο: Shutterstock

ΕΚΤ: Βουλγαρία και Κροατία χρειάζονται ακόμη δουλειά για την ένταξή τους στο ευρώ

Απαιτείται περισσότερη πρόοδος για τη βελτίωση της διακυβέρνησης, του νομικού πλαισίου τους και της συνολικής ποιότητας των θεσμών, επεσήμανε το μέλος της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα.

Η Βουλγαρία και η Κροατία έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν προκειμένου να βελτιώσουν τις οικονομίες και τους θεσμούς τους, πριν ενταχθούν στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Φάμπιο Πανέτα.

Οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευθεί οι δύο χώρες, δεν θα διορθώσουν όλες τις ανισορροπίες και αδυναμίες που αντιμετωπίζουν και απαιτείται περισσότερη πρόοδος για τη βελτίωση της διακυβέρνησης, του νομικού πλαισίου τους και της συνολικής ποιότητας των θεσμών, επεσήμανε ο Πανέτα σε ομιλία του.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο χώρες έγιναν δεκτές στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών-2, την υποχρεωτική «αναμονή» μέχρι την ένταξή τους στο ευρώ και θα μπορούσαν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη το 2023.

Παράλληλα, οι δύο βαλκανικές χώρες θα ενταχθούν επίσης και στην τραπεζική ένωση, θέτοντας έτσι τις μεγαλύτερες τράπεζές τους υπό την εποπτεία της Φραγκφούρτης από την 1η Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας με την ΕΚΤ

O πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς ανακοίνωσε ότι το εθνικό γραφείο απασχόλησης θα δημοσιεύσει μια λίστα με όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας
Ρομπότ τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το INSAIT Βουλγαρίας δημιουργεί καινοτόμο 3D AI μοντέλο για ρομπότ

Το INSAIT παρουσίασε το SPEAR-1, ένα βασικό μοντέλο ΤΝ ανοικτής πρόσβασης που προσφέρει στα ρομπότ προηγμένη τρισδιάστατη χωρική αντίληψη. H δωρεάν διάθεσή του μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ρομποτική και την έρευνα παγκοσμίως.
Υπεράκτια αιολικά πάρκα
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ: Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αρκεί για 6 εκατ. νοικοκυριά

Η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα τόνισε ότι επιστήμη και καινοτομία στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας, κλίματος και ανάπτυξης στη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την περιοχή.