ΓΔ: 2499.06 -0.07% Τζίρος: 87.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:39
Σφύρα δικαστηρίου

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου

Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια στον 51χρονο Σαουδάραβα για την επίθεση του 2024 στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, με έξι νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μαγδεμβούργου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Ταλέμπ Αλ Αμπντουλμοζέν, κρίνοντάς τον ένοχο για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης το 2024, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2024, ο 51χρονος Σαουδάραβας, ο οποίος είχε λάβει άσυλο στη Γερμανία, έπεσε με ενοικιασμένο βαν πάνω στο πλήθος της υπαίθριας αγοράς. Θύματα της επίθεσης ήταν ένα αγόρι εννέα ετών και πέντε γυναίκες, ενώ περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά. 

Ο δράστης συνελήφθη επιτόπου αμέσως μετά το περιστατικό.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ο Αλ Αμπντουλμοζέν είχε προμελετήσει την επίθεση, χωρίς όμως να επιδιώκει ιδεολογικούς στόχους.

 Σύμφωνα με τον ψυχίατρο που τον εξέτασε, «ο κατηγορούμενος ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του», ενώ διαγνώστηκε με «ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» και «τεράστια ανάγκη για προσοχή».

Ο καταδικασθείς κατάγεται από τη Σαουδική Αραβία και είχε λάβει άσυλο στη Γερμανία τη δεκαετία του 1990. Ήταν ήδη γιατρός και απέκτησε στη Γερμανία τον τίτλο της ψυχιατρικής ειδικότητας. 

Μέχρι λίγο πριν την επίθεση, εργαζόταν ως ψυχίατρος σε κλειστή ψυχιατρική δομή για ψυχικά ασθενείς παραβάτες στο Μπέρνμπουργκ της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αλ Αμπντουλμοζέν παρουσιαζόταν ως ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στη Σαουδική Αραβία και είχε εμπλακεί σε μακροχρόνια διαμάχη με οργάνωση που παρείχε βοήθεια σε πρόσφυγες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατηγορίες σε νεοναζί για τρομοκρατία και απόπειρες δολοφονίας

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε οκτώ μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Τελευταίο Κύμα Άμυνας» για εμπρησμούς, απόπειρες δολοφονίας και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σύλληψη 17χρονης που ετοίμαζε επίθεση για τον ισλαμικό εξτρεμισμό

Στη σύλληψη 17χρονης με ιταλική υπηκοότητα που φέρεται έτοιμη να συμμετάσχει σε τζιχαντιστικές επιθέσεις προχώρησαν οι αρχές στην Παβία. Η νεαρή εντοπίστηκε μέσω ομάδων διαδικτύου και οδηγήθηκε σε ειδική κοινότητα ανηλίκων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 14χρονος αρνείται τις κατηγορίες για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά

Ένας 14χρονος στο Λονδίνο, κατηγορούμενος για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά υπό την επιρροή ακροδεξιάς ιδεολογίας, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και ρατσιστικής φθοράς.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τρανς νεοναζί κρατούμενη μεταφέρθηκε σε ανδρική φυλακή

Η τρανς νεοναζί Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ, που εκδόθηκε από την Τσεχία στη Γερμανία, μεταφέρθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή και στη συνέχεια σε ανδρική, έπειτα από απόφαση ειδικών και σωφρονιστικών αρχών της Σαξονίας.