ΓΔ: 2705.26 0.13% Τζίρος: 262.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:36
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη

ΗΠΑ: Το FBI απέτρεψε απειλή κατά εκδήλωσης του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Το FBI απέτρεψε απειλή κατά του τουρνουά Μικτών Πολεμικών Τεχνών για τα 80ά γενέθλια του Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Πολλοί κρατούνται, και φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν.

Το FBI απέτρεψε μια «δυνητική απειλή» που φέρεται να στόχευε το τουρνουά Μικτών Πολεμικών Τεχνών (MMA) το οποίο διοργανώθηκε την Κυριακή στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, με αφορμή τα 80ά γενέθλια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, Κας Πατέλ, «πολλά άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση και οι φερόμενες ως σχεδιαζόμενες επιθέσεις απετράπησαν». Η δήλωση αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο X, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ο Πατέλ ανέφερε ότι στο σχέδιο εμπλέκονται άτομα εκτός της περιοχής της Ουάσιγκτον, ενώ ο διευθυντής της υπηρεσίας επαίνεσε «την ταχεία επέμβαση του FBI, των συνεργατών του και του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε πολλές πολιτείες». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα «συνεχίσει να ενημερώνει το κοινό όσο του επιτρέπει ο νόμος».

Πολιτική χροιά στα 80ά γενέθλια του Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε τα 80ά του γενέθλια μετατρέποντας τον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου σε αρένα MMA, σε μια εκδήλωση με έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Το γεγονός συγκέντρωσε πλήθος υψηλών προσκεκλημένων και σημαντικών επιχειρηματιών.

Περισσότεροι από 4.000 επιλεγμένοι καλεσμένοι παρακολούθησαν τους αγώνες γύρω από το κλουβί, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta, και ο Ντέιβιντ Έλισον, επικεφαλής της Paramount και σύμμαχος του Τραμπ. Το δίκτυο του Έλισον κατείχε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης της εκδήλωσης.

Παράλληλα, περίπου 100.000 θεατές συγκεντρώθηκαν σε παρακείμενο πάρκο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε γιγαντιαία οθόνη, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα πιο πολυσυζητημένα της χρονιάς στην Ουάσιγκτον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν θα καταστραφεί πλήρως αν ανταποδώσει, προειδοποιεί στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Fox News πως έδωσε πολλές ευκαιρίες στο Ιράν και θεωρεί ότι μια συμφωνία μαζί του «δεν αξίζει τίποτα». Προειδοποίησε ότι το Ιράν θα αφανιστεί αν προβεί σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις.