ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αλί Χαμενεΐ Ιράν

Η κηδεία του Χαμενεΐ ξεκινά στις 4/7 στην Τεχεράνη με ταφή στις 9/7 στη Μασχάντ

Η κηδεία του εκλιπόντος ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, ξεκινά 4 Ιουλίου στην Τεχεράνη και ολοκληρώνεται με την ταφή του στη Μασχάντ στις 9 Ιουλίου, έπειτα από τον θάνατό του σε αεροπορικές επιδρομές.

Η κηδεία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, θα ξεκινήσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί με την ταφή του στη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, στις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Χαμενεΐ σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών και των Αμερικανών κατά της Τεχεράνης, όπως μετέδωσαν οι ίδιες πηγές.

Ο θάνατός του σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής που διήρκεσε πάνω από τρεις δεκαετίες, κατά τις οποίες ηγήθηκε της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος Υπουργός Άμυνας στο Ιράν ο Μεχρντάντ Αχλαγί

Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Μεχρντάντ Αχλαγί για τη θέση του υπουργού Άμυνας, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του προκατόχου του σε επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, που σηματοδότησαν την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη στηρίζει πολιτική λύση στη διαμάχη Σ. Αραβίας-Χούθι

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως η Τεχεράνη στηρίζει πολιτική λύση στη σύγκρουση Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας, προσφέροντας ξανά μεσολάβηση για διάλογο, με το Ριάντ να μην έχει ακόμα απαντήσει στην πρόταση.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεξαμενόπλοιο χτύπησε νάρκη στα Στενά του Ορμούζ, λένε οι Φρουροί

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι πετρελαιοφόρο με πάνω από 2 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο πήρε φωτιά στα Στενά του Ορμούζ, αφού προσέκρουσε σε νάρκη. Το πλοίο ακολουθούσε μη εγκεκριμένη από το Ιράν διαδρομή.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έτοιμη για διάλογο η Τεχεράνη, δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν αρνήθηκε ότι η Τεχεράνη επιδιώκει πυρηνικά όπλα, ζήτησε διάλογο και στενότερες σχέσεις με τη Γεωργία και καταδίκασε τις αμερικανικές κυρώσεις, σε συνομιλίες με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό στη σύνοδο του ΟΗΕ.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια φυλάκιση σε έφηβο για σχέδιο δολοφονίας με ιρανικές συνδέσεις

Ένας 19χρονος Νορβηγός καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή σχεδίαζε δολοφονία για λογαριασμό της σουηδικής συμμορίας Foxtrot, που σχετίζεται με το Ιράν. Συνελήφθη με όπλα στο Χάντερσφιλντ το 2025.