ΓΔ: 2705.83 0.15% Τζίρος: 290.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:28:36
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για συμφωνία

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον διάλογο με το Ιράν για συμφωνία, αλλά προτιμά κατάληψη του νησιού Χαργκ αντί για πλήγματα σε γέφυρες και ενεργειακούς σταθμούς, παρά την προηγούμενη απειλή του για σφοδρή επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι η Τεχεράνη «διαπραγματεύεται μαζί μας για να γίνει συμφωνία», σημειώνοντας ωστόσο πως οι Ιρανοί παραμένουν υπερήφανοι. Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος προτιμά την κατάληψη του νησιού Χαργκ, το οποίο αποτελεί κρίσιμο κόμβο των ενεργειακών υποδομών του Ιράν.

Αναφερόμενος σε προηγούμενη προειδοποίηση μέσω της πλατφόρμας Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε ότι «μάλλον δεν θα χτυπήσω γέφυρες και ενεργειακούς σταθμούς», παρά τη διακήρυξή του ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πλήξουν το Ιράν με «ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ».

«Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πιουν νερό, δεν θέλω να το κάνω αυτό», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι προτιμά να αποφευχθούν επιθέσεις που θα επηρέαζαν τον άμαχο πληθυσμό.

Ο Τραμπ κατέληξε λέγοντας πως «θα υπάρξει βομβαρδισμός απόψε, μεγαλύτερος, ισχυρότερος», επαναλαμβάνοντας τη σκληρή του ρητορική απέναντι στην Τεχεράνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν δεν επηρεάζει σοβαρά τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ υποβάθμισε χθες τον αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ, λέγοντας πως πρόκειται για «στρατιωτική σύγκρουση», όχι πόλεμο. Η κυβέρνηση ανησυχεί για την επίδραση των ακριβών καυσίμων στη Ρεπουμπλικανική ψήφο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έσωσα τη Βρετανία από πυρηνική απειλή του Ιράν - Επίθεση στον Σαντίκ Καν

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο κατά του Ιράν προστάτευσε τη Βρετανία από ενδεχόμενη πυρηνική απειλή, ενώ επέκρινε το Λονδίνο για τη συμμετοχή του.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αντίποινα με νέα επίθεση στον Κόλπο για τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ

Ο στρατός του Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και drones σε αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ, αυξάνοντας την ένταση στη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ απειλεί με νέα πλήγματα ενώ το Ιράν υπόσχεται αντίποινα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.