ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπου του υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου για την υπέρβαση των διαφορών.

Την Τουρκία θα επισκεφθεί στις 6 και 7 Ιουλίου ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέπ Μπορέλ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του Πέτερ Στάνο, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

«Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του Ύπατου Εκπροσώπου θα ανακοινωθούν αργότερα», ανέφερε ο Στάνο.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπου του υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου για την υπέρβαση των διαφορών.

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης. Χρειαζόμαστε βιώσιμες λύσεις», τόνισε ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στο twitter.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ενίσχυση στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ - Τουρκίας σε οικονομία και ασφάλεια

Τουρκία και ΕΕ επιβεβαίωσαν, μέσω κοινής ανακοίνωσης μετά από συνάντηση στην Άγκυρα, τη βούλησή τους για ενίσχυση συνεργασίας σε οικονομία, ασφάλεια και εξωτερική πολιτική, με έμφαση στη στρατηγική σημασία αυτής της σχέσης.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Κ. Κάλας και Επιτρόπων με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Η Κάγια Κάλας συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν για ΕΕ-Τουρκία, ασφάλεια, μετανάστευση, ενέργεια, τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, καθώς και τη σημασία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ.
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χούκστρα: «Είμαστε 27 χώρες, τέλος – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

Αυστηρά μηνύματα έστειλαν Χούκστρα και Παναγιώτου προς την Τουρκία για τον αποκλεισμό της Κύπρου από προπαρασκευαστικές συναντήσεις της COP31, ζητώντας καθολική συμμετοχή των κρατών μελών και άμεση αντίδραση της ΕΕ αν επαναληφθεί.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Όχι σε αποκλεισμό της Κύπρου από την COP31 από Τουρκία

Στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ στο Λουξεμβούργο συμμετέχει ο Στ. Παπασταύρου, συζητώντας προκλήσεις κλιματικής κρίσης, ανθεκτικότητα υδάτων και τις πρωτοβουλίες Ελλάδας για την προστασία και διαχείριση νερού.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός αγνόησε καρτέλ και Τουρκία στη Σύνοδο

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποδίδει την ακρίβεια μόνο στον πόλεμο στο Ιράν, αγνοώντας τα καρτέλ και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Έθεσε ερωτήματα για τον υψηλό πληθωρισμό και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων.