ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Livanos-epeisodia-diamartyria-traymaties
Shutterstock

Λίβανος: Δύο βαριά τραυματίες στρατιώτες σε επίθεση από ισραηλινό drone

Δύο Λιβανέζοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά από ισραηλινό drone κοντά στη Ναμπατίγια, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Λιβάνου, μία μέρα μετά τη συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσινγκτον.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ισραηλινή στοχευμένη επίθεση προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο λιβανέζων στρατιωτών στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών του Λιβάνου και του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιβανικού στρατού, «δύο στρατιώτες που επέβαιναν σε όχημα τραυματίσθηκαν σοβαρά αφού βρέθηκαν στο στόχαστρο εχθρικού ισραηλινού drone» κοντά στην πόλη της Ναμπατίγια.

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στα σύνορα των δύο χωρών, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Καταδίκη της Βηρυτού για καταστροφές στον νότο από Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κατήγγειλε τις συστηματικές καταστροφές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, τονίζοντας πως οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν σοβαρά τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο: Νεκρός και ζημιές σε ασθενοφόρο

Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο σκότωσε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που κατήγγειλε στοχοποίηση διασωστών από τον ισραηλινό στρατό, ενώ δύο τραυματίες είχαν αναφερθεί νωρίτερα.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Καλωσορίζει την κατάργηση της θανατικής ποινής στον Λίβανο

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επαινεί τον Λίβανο για την κατάργηση της θανατικής ποινής και καλεί τις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, τερματίζοντας αυτήν την πρακτική.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίβανος καταργεί τη θανατική ποινή με νέο νόμο

Το κοινοβούλιο του Λιβάνου ενέκρινε την κατάργηση της θανατικής ποινής, μια πρωτιά στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ η χώρα δεν εκτελεί ποινές από το 2004.