ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Ο Τραμπ σε άριστη υγεία, σύμφωνα με τον ιατρό του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ «χαίρει άκρας υγείας», σύμφωνα με τον γιατρό του, μετά τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις, λίγες μέρες πριν τα 80ά του γενέθλια, παρά τις ανησυχίες για την υγεία του. Ο ίδιος δήλωσε πως «όλα πήγαν τέλεια».

Ο Ντόναλντ Τραμπ «συνεχίζει να χαίρει άκρας υγείας», σύμφωνα με ιατρική έκθεση που δημοσιεύθηκε μετά τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας στις οποίες υποβλήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες και τα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να χαίρει άκρας υγείας και είναι σε ισχυρή καρδιακή, πνευμονική, νευρολογική και γενική φυσική κατάσταση», δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Μπαρμπαμπέλα, κρίνοντάς τον «πλήρως ικανό να εκτελέσει όλα τα καθήκοντα του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και του αρχηγού του κράτους».

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed κοντά στην Ουάσινγκτον και αποτέλεσαν το τρίτο τσεκάπ του προέδρου μέσα σε 13 μήνες. Μετά την ολοκλήρωσή τους, ο Τραμπ δήλωσε ότι «όλα πήγαν τέλεια».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος γίνεται 80 ετών στις 14 Ιουνίου, συχνά αυτοαποκαλείται ως πιο ενεργητικός και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον Τζο Μπάιντεν, τον Δημοκρατικό προκάτοχό του, που αποχώρησε από το αξίωμα πέρυσι σε ηλικία 82 ετών, έπειτα από ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητά του για τη θέση.

Από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025, ο πρόεδρος έχει εμφανιστεί κατά καιρούς με αιματώματα ή μώλωπες στον δεξιό καρπό, τους οποίους ενίοτε καλύπτει με μακιγιάζ. Ο Λευκός Οίκος αποδίδει τα σημάδια στη λήψη ασπιρίνης για καρδιαγγειακούς λόγους ή/και στις «συχνές χειραψίες» που ανταλλάσσει.

Επιπλέον, έχει γνωστοποιηθεί ότι ο Τραμπ πάσχει από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, μια διαδεδομένη καλοήθη πάθηση που στην περίπτωσή του εκδηλώνεται με πρήξιμο στους αστραγάλους και συχνές κράμπες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλούμε με το Ιράν, αλλά δεν είναι έτοιμο για συμφωνία, λέει ο Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ιράν συνομιλούν για λήξη του πολέμου, αλλά η Τεχεράνη δεν είναι έτοιμη για συμφωνία. Για τη συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας με Σαουδική Αραβία, είπε πως θα γίνει μόνο αν εξομαλύνουν σχέσεις με το Ισραήλ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προσφυγή δύο εταιρειών ενάντια στους νέους δασμούς Τραμπ

Δύο αμερικανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσέφυγαν κατά των νέων δασμών Τραμπ σε προϊόντα από 60 χώρες, υποστηρίζοντας ότι υπερέβη την εξουσία του και ζητώντας σαφέστερη τεκμηρίωση για καταναγκαστική εργασία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς την ΕΕ λόγω προστίμων στη Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με νέους δασμούς στην ΕΕ και εμπορική έρευνα λόγω προστίμων σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google, διαμηνύοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές από την Ευρώπη.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.