ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκός Οίκος εξωτερικό

ΗΠΑ: Σχέδια για νέα πλήγματα στο Ιράν – Τροποποιεί το πρόγραμμά του ο Τραμπ

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν, όπως αναφέρουν Axios και CBS News, ενώ ο Τραμπ τροποποίησε το πρόγραμμά του και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για συσκέψεις με συμβούλους για το θέμα.

Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να προετοιμάζει νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Axios και CBS News. Όπως αναφέρουν τα μέσα, ο Ντόναλντ Τραμπ τροποποίησε το πρόγραμμά του και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον το σαββατοκύριακο, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια περί πιθανής επανέναρξης του πολέμου με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για πιθανούς νέους βομβαρδισμούς εντός του Σαββατοκύριακου, ενώ, σύμφωνα με το Axios, ο ρεπουμπλικάνος συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής με στενούς συμβούλους του για να εξετάσουν τις εξελίξεις στον πόλεμο με το Ιράν.

Όπως διευκρίνισε το CBS, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση. Την ίδια ημέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στον γάμο του γιου του και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον, επικαλούμενος «κυβερνητικές υποθέσεις», αντί να μεταβεί σε κάποιο από τα γήπεδα γκολφ που του ανήκουν.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιούνται την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για διπλωματική λύση. Ο επικεφαλής του στρατού του Πακιστάν, χώρας που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη, έφθασε στην ιρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες.

Από την κήρυξη της εύθραυστης κατάπαυσης του πυρός στις 8 Απριλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ εναλλάσσει σκληρή και ήπια στάση απέναντι στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πολέμου. Έχει απειλήσει κατ’ επανάληψη ότι θα διατάξει τον στρατό του να συνεχίσει τις επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει σε νέα ενέργεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σέινμπαουμ κατηγορεί τις ΗΠΑ για παρέμβαση στα εσωτερικά του Μεξικού

Η πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ χαρακτήρισε «ανάμιξη» την ακύρωση αμερικανικών θεωρήσεων πολιτικών, όπως του γιου του προκατόχου της. Ο Λόπες Μπελτράν κατήγγειλε ότι η ακύρωση οφείλεται σε αντιπάθεια προς το κόμμα MORENA.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόθεση Τραμπ για «αμερικανικό» Ορμούζ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε δηλώσεις Τραμπ για το στενό του Ορμούζ, τονίζοντας πως το πέρασμα ήταν, είναι και θα παραμείνει ιρανικό και πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχτούν τις ήττες τους στην περιοχή.
Πινακίδα Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στη Wall Street στον απόηχο των αρνητικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Με πτώση έκλεισε η Wall Street, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20% και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,28%.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ αμερικανικά εδάφη

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χιουμοριστικά ότι θα ανακηρύξει τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως τη στρατηγική θαλάσσια διαδρομή και κανένα πλοίο δεν περνά χωρίς άδεια.
Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Μαντζιόνε ομολόγησε πως πυροβόλησε τον επικεφαλής ασφαλιστικής

Ο Λουίτζι Μαντζιόνε παραδέχτηκε ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπράιαν Τόμσον, διευθύνοντα σύμβουλο της UnitedHealthcare, στις 4 Δεκεμβρίου 2024, ως πράξη εκδίκησης.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Το GSI, τεστ συνοχής για την Ευρώπη, όχι απλό καλώδιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Αν. Μεσόγειο και ζήτησε ευρωπαϊκό δείκτη για την ενεργειακή συνδεσιμότητα των νησιών, προτείνοντας μέτρα για αυτονομία και ανθεκτικότητα στις απομονωμένες περιοχές.