ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πανοραμική Κροατία τοπίο

Κατηγορίες λαθροθηρίας σε πρώην διευθυντή εθνικού δρυμού Κροατίας

Ο πρώην διευθυντής του εθνικού πάρκου Μπριγιούνι στην Κροατία κατηγορείται για λαθροθηρία, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε παράνομο κυνήγι σε προστατευμένη περιοχή, όπου η θανάτωση ζώων επιτρέπεται μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο πρώην διευθυντής του εθνικού πάρκου Μπριγιούνι στην Κροατία κατηγορείται για λαθροθηρία, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε παράνομες κυνηγετικές εκδρομές σε έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς δρυμούς της χώρας.

Το αρχιπέλαγος Μπριγιούνι αποτελείται από 14 νησιά και βραχονησίδες και υπήρξε κάποτε η πολυτελής κατοικία του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο. Μετά τον θάνατό του, η περιοχή ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο και σήμερα φιλοξενεί πλήθος αυτόχθονων ειδών, όπως ελάφια και αγριογούρουνα, καθώς και ορισμένα εισαγόμενα εξωτικά ζώα.

Η θανάτωση ζώων στο πάρκο επιτρέπεται μόνο κατ’ εξαίρεση και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, με στόχο τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 62χρονος άνδρας, που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως τον Έντουαρντ Κόλιτς, πρώην διευθυντή του εθνικού πάρκου, είναι ύποπτος για λαθροθηρία και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η εφημερίδα Jutarnji List δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο Κόλιτς, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται στο πάρκο, να πυροβολεί με τουφέκι που φέρει σιγαστήρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων, το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς έχουν σημειωθεί και άλλες παρόμοιες κυνηγετικές εξορμήσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το εθνικό πάρκο καταδίκασε κάθε μορφή παράνομης συμπεριφοράς, ενώ η νυν διευθύντρια υπέβαλε μήνυση ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως έγινε γνωστό, ορισμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία.

Ο Κόλιτς υπηρέτησε ως διευθυντής του πάρκου δύο φορές, μεταξύ 2008 και 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα οι πυροσβέστες για τη φωτιά στο Άνω Γαύριο Άνδρου

Άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Άνδρο την Δευτέρα 17 Αυγούστου περιόρισε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:30 στην περιοχή Άνω Γαύριο, προλαμβάνοντας την εξάπλωσή της και οδηγώντας στην πλήρη κατάσβεση.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων για τις δασικές πυρκαγιές στην Κροατία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Αδριατική Κροατίας. Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες, ενώ η αναγνώριση ενός πτώματος συνεχίζεται και μια 34χρονη αγνοείται.
Φωτιά στην Αττική
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Φωτιά έκαψε 16.500 στρέμματα στο μεγαλύτερο ορεινό πάρκο

Στάχτη έγιναν τουλάχιστον 16.500 στρέμματα στο μεγαλύτερο ορεινό πάρκο του Βελγίου, στην ανατολική Λιέγη, από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Φάν. Στην κατάσβεση συμμετέχουν δυνάμεις από ΕΕ, με αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.