ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Pixabay

Μαζικές πτωχεύσεις φοβάται ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Έρευνών

«Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο μερικές χρεοκοπίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Ωστόσο, πολλές από αυτές πιθανότατα μόνο αναβάλλονται» δήλωσε ο Mάρτσελ Φράτσερ.

Ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Έρευνών (DIW), Mάρτσελ Φράτσερ φοβάται ότι «ο αριθμός των εταιρικών πτωχεύσεων στη Γερμανία θα αυξηθεί δραστικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο μερικές χρεοκοπίες που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Ωστόσο, πολλές από αυτές πιθανότατα μόνο αναβάλλονται», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB). 

 «Υπάρχει μεν καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων πτώχευσης, αλλά αυτό δείχνει επίσης και για ποια δύσκολη κατάσταση πρέπει να ετοιμαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τεράστιο κύμα πτωχεύσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, απλώς και μόνο επειδή πολλοί λένε προς το παρόν "θα τα καταφέρω", αλλά μετά τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά δύσκολα. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει η οικονομία» πρόσθεσε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και -κατά τον γερμανικό τύπο- σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ.  

Στο θέμα αυτό το DIW είναι λιγότερο αισιόδοξο από άλλα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών: «Φέτος αναμένουμε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 9% και θα ανακάμψει εν μέρει μόνο το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει για πολλές επιχειρήσεις ότι τα έσοδα και οι πωλήσεις δεν θα είναι τα ίδια όπως ήταν πριν από έξι μήνες. Και μια επιχείρηση μπορεί ίσως να επιβιώσει τρεις μήνες, ίσως πέντε μήνες, αλλά εάν δεν έχει το 30% έως 40% των πωλήσεων, και μάλιστα για ένα ή δύο χρόνια, τότε είναι σχεδόν αδύνατο για πολλούς να επιβιώσουν», κατέληξε ο επικεφαλής του DIW.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ξήρανση του Βιστούλα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η πτώση υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα με ιστορικά χαμηλά

Ο Ρήνος απειλείται με διακοπή της ναυσιπλοΐας λόγω πολύ χαμηλής στάθμης εξαιτίας έλλειψης βροχής, προειδοποιεί η BDB. Αντίστοιχα, σε ιστορικά χαμηλά έπεσε και ο ποταμός Μπιστούλα στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το IMGW.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό οι γερμανικές αρχές για την πιθανότητα νέου περιστατικού με drone

Η Γερμανία ιδρύει ερευνητική εγκατάσταση για την ασφάλεια από drones μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της Λειψίας. Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει στις 18 Αυγούστου στη Σαξωνία-Άνχαλτ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπισμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε γερμανική βάση

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από στρατιωτική βάση στη δυτική Γερμανία, γνωστή για υπόγεια αποθήκη. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά από ενημέρωση του κέντρου ασφαλείας της εγκατάστασης.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρώσοι χάκερ πίσω από πλαστό βίντεο για παραίτηση Μερτς

Οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι η ομάδα χάκερ Storm-1516, που συνδέεται με τη ρωσική GRU, ευθύνεται για το παραποιημένο βίντεο παραίτησης του Μερτς και για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.