ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής της Wirecard για παραποίηση εσόδων 

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγραφεί στους ισολογισμούς της δεν υπήρξε ποτέ, προκαλώντας ένα νέο σκάνδαλο που συνταρράσει τη Γερμανία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Μάρκους Μπράουν συνελήφθη με την υποψία ότι παραποίησε τα έσοδα της εταιρίας προκειμένου αυτή να φαίνεται ισχυρότερη και πιο ελκυστική στους επενδυτές και τους πελάτες, ανέφεραν εισαγγελείς σε  ανακοίνωση τους.

Η Wirecard ανακοίνωσε χθες ότι ποσό 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγραφεί στους ισολογισμούς της δεν υπήρξε ποτέ, όντας ουσιαστικά μία «μαύρη τρύπα» που απειλεί να διαλύσει τη γερμανική εταιρεία πληρωμών. 

Ο Μπράουν παραδόθηκε χθες βράδυ και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μονάχου.

Ο Μπράουν, που μόλις την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, κατηγορείται ότι παραποίησε τους ισολογισμούς της εταιρίας και ότι χειραγώγησε την αγορά παραποιώντας έσοδα από συναλλαγές με τρίτα μέρη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η Wirecard «οφείλει να αποσαφηνίσει» τα πράγματα και να «αποκαταστήσει όλη τη ζημιά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο t-online, σε μια Γερμανία που τώρα ανακαλύπτει άναυδη το μέγεθος της απάτης.

Τα νεότερα αυτά γεγονότα αποτελούν δραματική εξέλιξη για την τύχη της εταιρίας, η οποία προσέλκυσε κάποιους από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο, πριν πληροφοριοδότης ισχυριστεί ότι οφείλει την επιτυχία της εν μέρει σε ένα δίκτυο εικονικών συναλλαγών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης της επίθεσης λόγω μειωμένου καταλογισμού

Ο 33χρονος Γερμανός που σκότωσε δύο και τραυμάτισε οκτώ με το αυτοκίνητό του στη Λειψία οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική, με απόφαση δικαστηρίου, λόγω μειωμένου καταλογισμού και προηγούμενου ιστορικού ψυχικών προβλημάτων.
Στοκ νέα αυτοκίνητα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αύξηση δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα της ΕΕ στο 25%, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Εμπορίου, Τζέιμισον Γκριρ. Τόνισε ότι πρόκειται για μέρος ευρύτερων διαπραγματεύσεων κι όχι για μόνιμη κατάσταση.
Σύγκρουση αυτοκινήτου δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ποιος είναι ο οδηγός που παρέσυρε πλήθος στη Λειψία

Ένας 33χρονος Γερμανός, με ιστορικό ψυχικών διαταραχών και ποινικό μητρώο, συνελήφθη αφού έπεσε με αυτοκίνητο σε πεζούς στη Λειψία. Τα βίντεο τον δείχνουν με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ, να φωνάζει «Κάντε το να σταματήσει».
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: 33χρονος με ψυχολογικά προβλήματα έπεσε με αυτοκίνητο σε πλήθος

Αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε πεζόδρομο στη Λειψία, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας πολλούς. Ο 33χρονος οδηγός, που έχει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη. Τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος, 2 νεκροί και 15 τραυματίες

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, δύο σοβαρά, στη Λειψία όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό πεζόδρομο. Ο οδηγός συνελήφθη και φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μητέρα και παππούδες καταδικάστηκαν για επτάχρονο εγκλεισμό κόρης

Στη Γερμανία, μητέρα καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε την 11χρονη κόρη της υπό περιορισμό για 7 χρόνια, με τη βοήθεια των παππούδων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή για συνέργεια και παράνομη κατακράτηση.