ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φθινοπωρινό Παρίσι στον Σηκουάνα
Φωτο: Shutterstock

Το Παρίσι καταδίκασε τις δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Πάπα

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Ζαν Νοέλ Μπαρό, καταδίκασε τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στον πάπα Λέοντα, τονίζοντας πως είναι «απαράδεκτες» και πως ο πάπας προάγει την ειρήνη και την αδελφοσύνη, μετά την πρόσφατη κριτική του Τραμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Νοέλ Μπαρό καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του πάπα Λέοντα, τονίζοντας ότι δεν είναι «αποδεκτές». Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο των επικρίσεων που έχει διατυπώσει ο Αμερικανός πρόεδρος κατά του ποντίφικα το τελευταίο διάστημα.

«Δεν τις κατανοώ και δεν πιστεύω πως είναι αποδεκτές, υπό την έννοια ότι η αποστολή του ποντίφικα είναι να απευθύνει έκκληση για ειρήνη και για αδελφοσύνη σε όλα τα μέρη και σε όλες τις περιστάσεις», ανέφερε ο Μπαρό μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RadioJ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την παθιασμένη ομιλία του πάπα Λέοντα στις 11 Απριλίου, κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Μετά την ομιλία, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική εναντίον του ποντίφικα, χαρακτηρίζοντάς τον «αδύναμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία την περασμένη Δευτέρα χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του πάπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν κατά Τραμπ και Νετανιάχου για τις ταραχές στη Γαλλία

Ο Μακρόν κατηγόρησε ξένους ηγέτες, όπως ο Τραμπ και ο Νετανιάχου, για απαράδεκτα σχόλια γύρω από τις ταραχές στη Γαλλία, τονίζοντας ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τη χώρα του για την προεκλογική τους εκστρατεία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χρησιμοποίει τις ταραχές στη Γαλλία για να ενώσει Ρεπουμπλικάνους

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, επικαλέστηκε τις ταραχές στη Γαλλία, καλώντας την Ευρώπη να κλείσει τα σύνορά της και να απελάσει όσους, όπως είπε, μισούν τις χώρες της.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι διαμαρτυρίες σε Ιταλία και Γαλλία σχετίζονται με μετανάστευση

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις ταραχές σε Γαλλία και Ιταλία, τονίζοντας ότι συνδέονται με τη μετανάστευση. Υποστήριξε επίσης πως οι χώρες αυτές είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι στο παρελθόν και κάλεσε την Ευρώπη να κλείσει τα σύνορα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Γαλλία φλέγεται σήμερα λόγω των αλλοδαπών μεταναστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη μετανάστευση για τις ταραχές στη Γαλλία, ζητώντας από το Παρίσι να σκληρύνει τα μέτρα. Με ανάρτησή του, κάλεσε τη Γαλλία να κλείσει τα σύνορα και να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν πρέπει να λυγίσουμε απέναντι στη ρωσική απειλή

Ο Μακρόν τόνισε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε στη ρωσική απειλή, σχολιάζοντας δηλώσεις Τραμπ υπέρ Ρωσίας. Επανέλαβε τη στήριξη στην Ουκρανία, ζητώντας κατάπαυση πυρός και επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.