ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Λαβρόφ: Να συζητήσουμε με τις ΗΠΑ το μέλλον των οικονομικών μας σχέσεων

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε από την Αττάλεια ότι ήρθε η ώρα για ουσιαστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τις μελλοντικές οικονομικές σχέσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, κατά τη διάρκεια Συνόδου στην Αττάλεια της Τουρκίας, ότι έχει φθάσει η στιγμή για μια ουσιαστική συζήτηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το πώς η Ουάσιγκτον αντιλαμβάνεται τις μελλοντικές οικονομικές σχέσεις της με τη Ρωσία. Επεσήμανε ότι η διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου συνεργασίας αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τις δύο πλευρές.

Παράλληλα, ο Λαβρόφ τόνισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή σε διάλογο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των κοινών συμφερόντων.

Αναφερόμενος στη Συμμαχία, ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ «δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση», διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ρωσία δεν προτίθεται να αναμειχθεί στις εσωτερικές του υποθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκάζπρομ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάνιε Ουέστ ανακοινώνει δύο συναυλίες στη Ρωσία τον Οκτώβριο

Ο Κάνιε Ουέστ αναμένεται να εμφανιστεί τον Οκτώβριο στην Αγία Πετρούπολη, αν και σε πολλές χώρες του αφόρισαν εμφανίσεις λόγω αντισημιτικών δηλώσεων. Εάν γίνει η συναυλία, θα είναι από τις λίγες μεγάλες διεθνείς στη Ρωσία μετά το 2022.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Πλήγμα σε δύο εμπορικά πλοία σε ουκρανικά λιμάνια

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο φορτηγά πλοία στα λιμάνια Οδησσού και Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, καθώς τα πλοία χρησιμοποιούνταν για εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας.
Ρωσικό δικαστήριο σφυρί
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ανώτατο Δικαστήριο Ρωσίας απέρριψε την έφεση του κόμματος Γιάμπλακο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απέρριψε την έφεση του αντιπολεμικού κόμματος «Γιάμπλακο» και διατήρησε την απαγόρευση για τη συμμετοχή του στις εκλογές, μετά από προσφυγή του φιλοκυβερνητικού κόμματος «Ρόντινα».
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

11 χρόνια κάθειρξη στον Αντιπρόεδρο του «Γιάμπλακο» για αντιπολεμικές δηλώσεις

Σε κάθειρξη 11 ετών και ενός μήνα καταδικάστηκε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κόμματος «Γιάμπλακο», Λεβ Σλόσμπεργκ, επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ήταν θύμα πολιτικής δίωξης και ζητώντας κατάπαυση πυρός.
Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αποπομπή επικεφαλής οικονομολόγου VEB μετά από σχόλια για «πόλεμο φθοράς»

Η VEB απομάκρυνε τον επικεφαλής οικονομολόγο της, Αντρέι Κλεπάτς, μετά τα σχόλια ότι η Ρωσία υφίσταται οικονομικές απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μένει πίσω τεχνολογικά και οικονομικά από Δύση, Κίνα και εν μέρει την Ουκρανία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.