ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Βαθύτερη ύφεση στη γερμανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας η οικονομία αναμένεται να υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου

Σημαντική συρρίκνωση αναμένεται να προκληθεί στη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του υπ Οικονομικών της χώρας.

Όπως αναφέρει το μηνιαίο δελτίο του  υπουργείου, η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, αλλά η χαλάρωση των περιορισμών αναφορικά με τον κορονοϊό και οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει το χαμηλότερο επίπεδό της .

Είναι πιθανό η σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας από τον Μάιο να βοήθησε ανέφερε το υπουργείο, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και μετά θα είναι υποτονική. Το υπουργείο σημείωσε ότι οι πρόδρομοι δείκτες δεν δείχνουν μία βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας τους επόμενους λίγους μήνες, ενώ προέβλεψε μία σημαντική μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών για το σύνολο του 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν αναμένω αλλαγή στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ μετά τις εκλογές

Ο καγκελάριος Μερτς δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στην αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών, καθώς ο πρόεδρος έχει σημαντικές εξουσίες. Ο Άρμιν Λάσετ τονίζει την απρόβλεπτη φύση του Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Αμετάβλητη η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για τη νίκη τους στο Κογκρέσο και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, διατηρώντας επαφές με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ακλόνητη στήριξη Βερολίνου σε Ουκρανία, κάλεσμα σε εταίρους

Ο καγκελάριος Μερτς διαβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία, κάλεσε όλα τα μέλη της ΕΕ και το ΝΑΤΟ να συνδράμουν και ζήτησε σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ασκώντας κριτική στη στάση της Ρωσίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρίντριχ Μερτς: Η Μόσχα δεν θέλει σοβαρές διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης του Αμπού Ντάμπι με αμερικανική διαμεσολάβηση, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Βερολίνο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Μερτς

Ο Ζελένσκι επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Βερολίνο για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος. Νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα.