ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίθεση στη Βηρυτό

Βομβαρδισμός στη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα κατά Ισραήλ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Βηρυτό μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό, με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για θύματα. Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα για τα συνεχιζόμενα πλήγματα στον Λίβανο.

Ένα πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών κατέρρευσε σήμερα στη συνοικία Τάλετ ελ Χαγιάτ της Βηρυτού, ύστερα από βομβαρδισμό. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι η επίθεση είχε στόχο «διοικητή της Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, βίντεο από την περιοχή δείχνουν εκτεταμένες ζημιές και ερείπια διασκορπισμένα σε μεγάλη ακτίνα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων.

Η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Λιβάνου. Οι επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου, έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 254 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.165 άλλων.

«Οι σημερινές σφαγές (…) επιβεβαιώνουν το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά μας να αντισταθούμε στον κατακτητή και να ανταποδώσουμε τις επιθέσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σιιτικού κινήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στήριξη στη σταθερότητα και εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στη λιβανική ηγεσία τη στήριξη της Γαλλίας στην ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου και ζήτησε σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός, ενώ η Γαλλία δεσμεύεται να βοηθήσει στη διαδικασία με συγκεκριμένα μέτρα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πυρά στο νότιο Λίβανο, δύο νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον υποστηρικτών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ στην Ουάσινγκτον ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου, στις οποίες αντιδρά η Χεζμπολάχ.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Αποχώρηση όλων των Ισραηλινών με σαφές χρονοδιάγραμμα

Η Χεζμπολάχ ζήτησε την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον νότιο Λίβανο σύμφωνα με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα και τη μετέπειτα ανάπτυξη μόνο του λιβανικού στρατού στην περιοχή, δήλωσε ο ηγέτης της Ναΐμ Κάσεμ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν ζητά τέλος ισραηλινής κατοχής ενόψει διαπραγματεύσεων

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν δήλωσε ότι απορρίπτει την ισραηλινή κατοχή και κάθε ξένη παρέμβαση, ελπίζοντας οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ να αποκαταστήσουν πλήρως την κυριαρχία του Λιβάνου στη περιοχή.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πυροβολισμοί κατά Χεζμπολάχ και καταγγελίες για παραβίαση εκεχειρίας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πυροβόλησε τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, που παραβίασαν τη «ζώνη ασφαλείας». Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό παρά τη διακοπή των ισραηλινών πληγμάτων από το Σάββατο.