ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο Volkswagen
Το λογότυπο της Volkswagen σε κεντρική πινακίδα, ενδεικτικό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Volkswagen και XPeng παρουσίασαν από κοινού το ηλεκτρικό ID. UNYX 08

Το πρώτο κοινό ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen και της κινεζικής XPeng, το ID. UNYX 08, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στην Κίνα, επισφραγίζοντας τη στρατηγική της Volkswagen για ενίσχυση της θέσης της στην τοπική αγορά.

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που σχεδιάστηκε από κοινού από τον όμιλο Volkswagen Group και την κινεζική εταιρεία XPeng βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική της Volkswagen για ενίσχυση της παρουσίας της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

«Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε στην Κίνα για την Κίνα με γερμανική μηχανική και τοπική τεχνολογία αιχμής», δήλωσε ο Όλιβερ Μπλουμ, εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Volkswagen Group, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Το νέο μοντέλο, ID. UNYX 08, αναπτύχθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Ραλφ Μπραντστάτερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου για την Κίνα. Το όχημα αποτελεί προϊόν συνδυασμού της τεχνογνωσίας της Volkswagen με τις τεχνολογικές δυνατότητες της XPeng.

«Ενεργοποιούμε τη μεγαλύτερη επιθετική (εμπορική) κίνηση του ομίλου στην Κίνα», σημείωσε ο Μπραντστάτερ, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή «υπογραμμίζει τον δυναμισμό υλοποίησης της συνεργασίας μας με την XPeng».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρησμός αυτοκινήτου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ σημειώθηκε το απόγευμα στη λέσχη της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου. Το όχημα, ιδιοκτησίας καθηγητή και πραγματογνώμονα για την τραγωδία των Τεμπών, τυλίχθηκε στις φλόγες από εύφλεκτο υγρό.
Ενέργεια και τρόφιμα κόστος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 6 στους 10 πολίτες περιορίζουν τα έξοδά τους λόγω ακρίβειας καυσίμων

Έξι στους δέκα Γάλλους δηλώνουν ότι έχουν μειώσει τα έξοδά τους λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, εγκαταλείποντας διακοπές, εξόδους και περιορίζοντας τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Η πλειονότητα ζητά φορολογικές ελαφρύνσεις.