ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
μαχητικό αεροσκάφος F-16
Το F-16 πετά στον γαλανό ουρανό, εντυπωσιάζοντας με τον σχεδιασμό και την ισχύ του.

Πολωνία: Μαχητικά σε συναγερμό μετά από επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πολωνικά και συμμαχικά μαχητικά σηκώθηκαν τα ξημερώματα για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της Πολωνίας, μετά από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, χωρίς να καταγραφεί παραβίαση.

Πολωνικά και συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν τα ξημερώματα για την προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας, έπειτα από αεροπορική επιδρομή ρωσικών βομβαρδιστικών μακράς ακτίνας δράσης κατά της Ουκρανίας. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο της αυξημένης επαγρύπνησης που εφαρμόζεται στην περιοχή.

Η επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας διευκρίνισε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ ότι δεν σημειώθηκε καμία παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την έγκαιρη αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Druzhba στην Ουκρανία

Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να λειτουργήσει ξανά μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, εκφράζοντας ελπίδα για ευρωπαϊκή βοήθεια από τη Βουδαπέστη.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Η ρητορική μίσους απειλεί τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Μαρία Συρεγγέλα μίλησε στο Στρασβούργο για την τοξικότητα κατά των πολιτικών, τον κίνδυνο της ρητορικής μίσους και την επάνοδο του λαϊκισμού, αποκαλύπτοντας προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε ακόμη και με στόχο τα παιδιά της.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με Αλβέρτο Β': Συνεργασία για Μεσόγειο και Πράσινη Ανάπτυξη

Στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα-Αλβέρτου Β' βρέθηκαν οι άριστες ελληνο-μονακές σχέσεις, η αντιμετώπιση κοινών περιβαλλοντικών προκλήσεων στη Μεσόγειο και η ενίσχυση της συνεργασίας για την Πράσινη Ανάπτυξη.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Η Ευρώπη να ενισχύσει την ασφάλειά της λόγω παγκόσμιων απειλών

Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά της, σύμφωνα με τη MIVD, λόγω πιέσεων στις δυτικές συμμαχίες και της στήριξης της Κίνας στη Ρωσία. Ο διευθυντής της MIVD σημείωσε πως το διεθνές σύστημα δέχεται πλέον πίεση.