ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλοίο στο ηλιοβασίλεμα
Εμπορικό πλοίο διασχίζει τη θάλασσα κατά το ηλιοβασίλεμα, τονίζοντας τον ρόλο της ναυτιλίας.

Ελληνικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα, κανένα θύμα

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 είναι Έλληνες, 13 Φιλιππινέζοι και ένας Ρουμάνος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η κατάσταση στο πλοίο χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Πυραυλικό χτύπημα δέχτηκε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία, συμφερόντων της Mαρίας Αγγελικούση ενώ αυτό βρισκόταν περίπου 14 ναυτικά μίλια ανοιχτά από το λιμάνι του Nοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του πλοίου, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή κίνδυνος για τα μέλη του πληρώματος.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 είναι Έλληνες, 13 Φιλιππινέζοι και ένας Ρουμάνος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η κατάσταση στο πλοίο χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas Maritime και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν άφορτο τη στιγμή του συμβάντος.

Παρά το χτύπημα, το πλοίο παραμένει λειτουργικό και συνεχίζει την πορεία του αυτοδύναμα, χωρίς να απαιτηθεί συνδρομή ή ρυμούλκηση.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό διερευνώνται, ενώ το συμβάν καταγράφεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης και κινδύνων για τη ναυσιπλοΐα στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι πριν από λίγες ώρες, είχαμε στο Νοβοροσίσκ, χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία.

«Η κατάσταση με απασχολεί και με ανησυχεί, συμπλήρωσε ο υπουργός, που εκτίμησε πως το χτύπημα στο πλοίο σχετίζεται με τις αποφάσεις που επάρθησαν πρόσφατα για την μερική απελευθέρωση του ρωσικού πετρελαίου» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε οτι, θα διαμαρτυρηθούμε εντόνως και στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όπου χρειάζεται για αυτή την απαράδεκτη, πολύ επικίνδυνη στοχοποίηση των ελληνικών πλοίων. Η ναυτιλία θα έπρεπε να είναι έξω από κάθε συμφέρον. «Χωρίς την παγκόσμια ναυτιλία, δεν μπορεί να υπάρχει εμπόριο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Ο κύριος Κικίλιας πρόσθεσε πως δεν έχει κάποιος Έλληνας ναυτικός που έχει αιτηθεί να γυρίσει πίσω από την εμπόλεμη ζώνη. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, διευκρίνισε, υπάρχει αυτοματοποιημένος μηχανισμός για να συμβεί άμεσα. Ωστόσο, «βλέπω ψυχραιμία, βλέπω επαγγελματισμό», τόνισε και συμπλήρωσε πως η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 31/5 η διαβούλευση για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μαρίνας Mega Yachts

Έως 31 Μαΐου πολίτες και φορείς μπορούν να καταθέσουν απόψεις στη ΔΙΠΑ για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΣΕ που αφορά τη μετατροπή του λιμανιού Πλατυγιαλίου Αστακού σε τουριστικό λιμένα για Mega Yachts.
Γιοτ σε γαλάζια θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του e-Ναυλοσύμφωνου για το επαγγελματικό yachting

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-Ναυλοσύμφωνο», προσφέροντας ψηφιοποιημένες υπηρεσίες για τον θαλάσσιο τουρισμό και το επαγγελματικό yachting, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Μελίνα Τραυλού ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία εργαλείο σε γεωπολιτικές κρίσεις

Η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, τόνισε σε συνέδριο πως η ναυτιλία αποτελεί πλέον πεδίο γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην πορεία προς την απανθρακοποίηση, με αυξημένη διεθνή ορατότητα.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ανάπτυξη των λιμανιών

Στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων βρέθηκαν ο στρατηγικός ρόλος των ελληνικών λιμανιών, η θεσμική σταθερότητα και η ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της λειτουργίας τους λόγω γεωπολιτικών αναταράξεων.