ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικές νυχτερινές επιδρομές

Ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ προκάλεσε το θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι επιθέσεις έγιναν με drones και πυροβολικό σε τρεις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Ένα νέο πλήγμα της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ατόμων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε τρεις περιοχές της περιφέρειας δέκα φορές με drones και πυροβολικό», ανέφερε ο Ολεξάντρ Χάνζα μέσω Telegram, περιγράφοντας τη σφοδρότητα των επιθέσεων.

Στην περιοχή Σινέλβικι, οι κοινότητες Σλάβχοροντ και Μεζίφσκα δέχθηκαν χτυπήματα, με αποτέλεσμα «δυστυχώς, ένας άνδρας να σκοτωθεί», ενώ «άλλος άνδρας και γυναίκα τραυματίστηκαν», όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ρωσικές επιδρομές σημειώθηκαν στην Οδησσό, σημαντικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στο Χάρκοβο, όπου προκλήθηκε πυρκαγιά από πλήγμα που οδήγησε στην εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων κοιτώνα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιχόρ Τερέχοφ.

Αντίποινα και απώλειες στη ρωσική επικράτεια

Στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, επιδρομή ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε τον θάνατο γυναίκας σε χωριό, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπόγκομαζ.

«Οι ουκρανοί τρομοκράτες εξαπέλυσαν στοχευμένο πλήγμα με drone αυτοκτονίας εναντίον πολιτικού οχήματος εν κινήσει στο χωριό Τσερνούκαβα, στην περιοχή Κλιμόφσκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχει πλέον εισέλθει στον πέμπτο του χρόνο, παρά τη διπλωματική πρωτοβουλία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί στη Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με Πούτιν

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί έφτασε στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο διπλωματικών συνομιλιών για τη Μέση Ανατολή, μετά την ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης στο Ισλαμαμπάντ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται το διπλωματικό παιχνίδι Ιράν-Ρωσίας, απούσες οι ΗΠΑ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αραγτσί, καθώς η Μόσχα στηρίζει σταθερά την Ισλαμική Δημοκρατία μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, όπως επιβεβαίωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αραγτσί

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί στη Μόσχα, ενώ οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν σε αδιέξοδο, σύμφωνα με το TASS.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Έχω «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έχει «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι, στοχεύοντας στη λύση του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι εργάζεται για την υπόθεση, αλλά δεν αποκάλυψε πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πούτιν.
Βλαντίμιρ Πούτιν γράφει
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί φεύγει από Πακιστάν με προορισμό τη Ρωσία

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, αναχώρησε από το Ισλαμαμπάντ για τη Μόσχα, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Πούτιν, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη ρωσική πλευρά, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για Ιράν-ΗΠΑ.
Βλαντίμιρ Πούτιν γράφει
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί συναντά τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί θα επισκεφθεί αύριο τη Μόσχα και ενδέχεται να συναντήσει τον Πούτιν, για να ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή. Το ταξίδι είναι μέρος περιοδείας μετά το Ισλαμαμπάντ, ανέφερε το Isna.