ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
Ο Χαβιέ Μιλέι χαιρετά το κοινό του κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Αργεντινή.

Απεργία στην Αργεντινή κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης του Μιλέι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τέταρτη γενική απεργία στην Αργεντινή υπό τον πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι, με αφορμή το νόμο για μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας. Η 24ωρη απεργία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, με πρωτοβουλία της μεγαλύτερης συνομοσπονδίας εργαζομένων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα γενική απεργία στην Αργεντινή, η τέταρτη από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ακραίος φιλελεύθερος πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενώ η κάτω Βουλή εξετάζει το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία.

Η απεργία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 05:00 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 24 ώρες. Την προκήρυξε η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων της χώρας, αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες αλλαγές που επηρεάζουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη Κεραμέως ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για μισθολογικό χάσμα;

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών άργησαν, καθώς σχετικές ρυθμίσεις υπάρχουν ήδη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Αναρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ θα το στηρίξει.
Σημαία Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις στην Αργεντινή 50 χρόνια μετά το πραξικόπημα κατά της λήθης

Χιλιάδες Αργεντινοί διαδήλωσαν στην 50ή επέτειο του πραξικοπήματος του 1976, απαιτώντας διαρκή έρευνα για τους αγνοούμενους και διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη. Η πορεία στο Μπουένος Άιρες ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.
Απεργία ταξί Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Πέρασε η εργασιακή μεταρρύθμιση που ήθελε ο Μιλέι

Το Κοινοβούλιο της Αργεντινής ενέκρινε τελικά μεταρρύθμιση για πιο ευέλικτη εργασία, σχέδιο του Χαβιέρ Μιλέι, μετά από διαμαρτυρίες. Ο νέος νόμος διευκολύνει τις απολύσεις, μειώνει αποζημιώσεις και περιορίζει τα δικαιώματα απεργίας.
Πλήθος σε απεργία
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία 24 ωρών στην Αργεντινή κατά της νέας εργασιακής μεταρρύθμισης

Η CGT στην Αργεντινή θα προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην εργασιακή μεταρρύθμιση του προέδρου Μιλέι. Η απεργία θα γίνει όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, κάτι που αναμένεται πριν το τέλος Φεβρουαρίου.