ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
Σύγχρονη χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου πλήρως εξοπλισμένη για πολύπλοκες επεμβάσεις και IoT τεχνολογία.

Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει μετά από εσφαλμένη μεταμόσχευση καρδιάς

Στη Ιταλία, ιατρικό λάθος απειλεί τη ζωή δίχρονου αγοριού, καθώς κατά τη μεταφορά μοσχεύματος χρησιμοποιήθηκε ξηρός πάγος αντί για κανονικό, αλλοιώνοντας το όργανο. Διεξάγονται έρευνες και δύο γιατροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ένα ιατρικό λάθος που συγκλονίζει την Ιταλία έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ενός παιδιού μόλις δύο ετών. Κατά τη μεταφορά μοσχεύματος από το Μπολτσάνο στη Νάπολη, φαίνεται πως αντί για πάγο χρησιμοποιήθηκε ξηρός πάγος, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή στο όργανο που προοριζόταν για μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά το σοβαρό αυτό λάθος, στο νοσοκομείο Μονάλντι της Νάπολης. Το μικρό αγόρι βρίσκεται σε φαρμακολογικό κώμα, ενώ η μητέρα του απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για την ανεύρεση νέου μοσχεύματος, ώστε να σωθεί η ζωή του παιδιού της.

Πρόκειται για έναν πραγματικό «αγώνα ενάντια στον χρόνο», καθώς η κατάσταση του παιδιού επιδεινώνεται λόγω της βαθιάς καταστολής, με τους γιατρούς να αντιμετωπίζουν πλέον και σοβαρά προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στο ήπαρ.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι πώς κατέστη δυνατό να συμβεί ένα τόσο πρωτοφανές ιατρικό σφάλμα και γιατί η κατεστραμμένη καρδιά χρησιμοποιήθηκε τελικά στη χειρουργική επέμβαση. Ήδη διεξάγονται δύο εισαγγελικές έρευνες, ενώ δύο γιατροί του νοσοκομείου Μονάλντι έχουν τεθεί προσωρινά εκτός καθηκόντων. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει στο παρελθόν διακριθεί για τις επιτυχίες του σε πολύπλοκες μεταμοσχεύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: «Δεν έχω αντιαμερικανική στάση ούτε ήμουν υποταγμένη»

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν είναι αντιαμερικανίδα, ούτε υπήρξε ποτέ υποταγμένη, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας της Δύσης. Σχολιάζοντας δηλώσεις του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε την ανάγκη σαφούς ενημέρωσης και προσοχής.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αγνοείται στη λίμνη Βίκο ο σύζυγος υπουργού

Ο σύζυγος της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας, Λουίτζι Καβαλάρι, αγνοείται στη λίμνη Βίκο, 80 χλμ. από τη Ρώμη, αφού έπεσε από βάρκα όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του. Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε στο νερό.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η ιταλική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ΗΠΑ, και υπογραμμίζει τη σημασία της εκεχειρίας και της διαρκούς ειρήνης. Η Ιταλία δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν επικροτεί τις γαλλοϊταλικές προσπάθειες για νέο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαιρέτισε τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας για τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη δύναμη του ΟΗΕ, η οποία λήγει το 2026, τονίζοντας τη στήριξη στη σταθερότητα της χώρας.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ιταλία σχεδιάζουν νέο πολυεθνικό συνασπισμό για τον Λίβανο

Η Γαλλία και η Ιταλία σχεδιάζουν τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού μετά τη λήξη της θητείας της FINUL στον Λίβανο τον Δεκέμβριο, με στόχο την ενίσχυση της κυριαρχίας και της ασφάλειας στη χώρα, ανακοίνωσαν Μακρόν και Μελόνι.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ιταλία από το κύμα καύσωνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία λόγω του σφοδρού καύσωνα. Σε ύψιστη επιφυλακή 17 πόλεις, ενώ η Φλωρεντία έκλεισε τα ταμεία της πινακοθήκης Ουφίτσι.