ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διάβαση πεζών οδού
Φρεσκοβαμμένη διάβαση πεζών με κώνους σε αστική οδό το βράδυ.

Πολωνία: Πρόστιμο σε υπουργό επειδή δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή κατά τη διάρκεια συνέντευξης ενόσω οδηγούσε, λίγες μέρες πριν παρουσιάσει νέο, αυστηρότερο νόμο για τις οδικές παραβάσεις.

Πρόστιμο επιβλήθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Βάλντεμαρ Ζούρεκ, επειδή δεν παραχώρησε προτεραιότητα σε πεζή, ενώ οδηγούσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με Πολωνό vlogger. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, όπου ο υπουργός φαίνεται να αγνοεί γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει διάβαση πεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Κρακοβίας, μετά από ανάλυση των δεδομένων, διαπιστώθηκε ότι διαπράχθηκε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο ίδιος ο υπουργός αποδέχθηκε να αποποιηθεί την ασυλία του και να καταβάλει το πρόστιμο, το ακριβές ύψος του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί.

Επιπλέον, ο Βάλντεμαρ Ζούρεκ, που κατέχει και τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως 1.500 ζλότι (περίπου 350 ευρώ) και αφαίρεση 15 πόντων από τους συνολικά 20 της άδειας οδήγησής του.

Σε δηλώσεις του στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, ο υπουργός παραδέχθηκε: «Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Με αφορά επίσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση αυστηρότερου πλαισίου για την οδική παραβατικότητα. Το 2023, η Πολωνία, με πληθυσμό 37,3 εκατομμυρίων, κατέγραψε 1.651 νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα, αριθμός μειωμένος κατά 13% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Škoda Enyaq SUV αυτοκίνητο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τετρακίνηση Skoda: Πώς λειτουργεί και ποια τα οφέλη της

Η τετρακίνηση Skoda λειτουργεί αυτόματα, κατανέμοντας σε χιλιοστά του δευτερολέπτου τη ροπή ανά άξονα για μέγιστη ασφάλεια και σταθερότητα. Στα ηλεκτρικά Elroq/Enyaq, δύο ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται ψηφιακά για βέλτιστη πρόσφυση.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ίσως καθυστερήσει όπλα στην Ουκρανία

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας προειδοποίησε ότι μακρά σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ίσως προκαλέσει καθυστερήσεις στην αποστολή αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων και άλλου οπλισμού στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τουσκ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ο Τουσκ ζητά ευρύτερη αυτονομία σε θέματα πυρηνικών όπλων

Η Πολωνία θέλει να γίνει αυτάρκης στην πυρηνική αποτροπή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τουσκ, αναφέροντας συνομιλίες με τη Γαλλία και άλλους εταίρους για προηγμένο πυρηνικό πρόγραμμα ώστε να ενισχύσει την ασφάλειά της ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τουσκ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τουσκ: Η Πολωνία πρέπει να είναι έτοιμη για ανεξάρτητη δράση στην πυρηνική ασφάλεια

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ τόνισε πως η Πολωνία αντιμετωπίζει σοβαρά την πυρηνική ασφάλεια και επιδιώκει ενεργή και ανεξάρτητη στάση, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρα καραμπόλα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Νεκρός 25χρονος Ρουμάνος σε καραμπόλα πέντε οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, όταν ΙΧ που οδηγούσε 23χρονος Τσέχος έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένα οχήματα λόγω φαναριού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία: Ενισχύεται αμυντικά με συμμάχους για αποτροπή απειλών

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι η χώρα του συνεργάζεται στενά με τη Γαλλία και Ευρωπαίους συμμάχους σε πρόγραμμα πυρηνικής αποτροπής, για να αποτρέψει επιθέσεις από εχθρούς.