ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γερμανικός στρατός παρέλαση
Φώτο: Γερμανικός στρατός σε παρέλαση. Credit: Shutterstock

Bild: Αιφνίδια αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτικών από την Γροιλανδία

Η αποστολή, εγκατέλειψε τη Γροιλανδία μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή της, παρά το γεγονός ότι από το Βερολίνο διαβεβαίωναν χθες πως η παραμονή τους θα διαρκούσε περισσότερο από το αρχικά προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Σε αιφνίδια και ανεξήγητη αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτικών από τη Γροιλανδία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία συνοδεύει το ρεπορτάζ της με φωτογραφία από το αεροδρόμιο της περιοχής.

Η αποστολή, που αριθμούσε συνολικά 15 άτομα, εγκατέλειψε τη Γροιλανδία μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή της, παρά το γεγονός ότι από το Βερολίνο διαβεβαίωναν χθες πως η παραμονή τους θα διαρκούσε περισσότερο από το αρχικά προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση για την άμεση επιστροφή ελήφθη το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου, χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε επίσημη αιτιολόγηση στα στελέχη που βρίσκονταν επί τόπου.

Η εντολή που έλαβαν οι στρατιωτικοί ήταν λιτή και σαφής: να επιστρέψουν άμεσα στη Γερμανία. Παράλληλα, ακυρώθηκαν χωρίς προειδοποίηση όλες οι συναντήσεις και οι επαφές που είχαν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στη Γροιλανδία.

Προς το παρόν, παραμένει ασαφές αν η απόφαση του Βερολίνου συνδέεται με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το Σάββατο προειδοποίησε για την επιβολή δασμών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων και η Γερμανία – που έχουν αναπτύξει στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία, ή αν η ανάκληση της αποστολής οφείλεται σε άλλους, μη δημοσιοποιημένους λόγους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Οι ΗΠΑ ματαίωσαν την αποστολή 4.000 στρατιωτών στη χώρα

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη 4.000 στρατιωτών στην Πολωνία, καθώς αναδιοργανώνουν τις δυνάμεις τους στην Ευρώπη και αποσύρουν προσωπικό από τη Γερμανία, όπως επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματικός.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Αδυναμίες της κυβέρνησης και δικό μου επικοινωνιακό πρόβλημα

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς παραδέχτηκε επικοινωνιακά λάθη και αδυναμίες της κυβέρνησής του σε συνάντηση με νέους στις Καθολικές Ημέρες. Υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου και της συναίνεσης στη δημοκρατία.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς είχε «καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε ότι είχε «καλή συνομιλία» με τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν και την Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, της ειρήνης και τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Γκιτάνας Ναουσέντα πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιθουανία ζητά τα αμερικανικά στρατεύματα να μείνουν στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκίτανας Ναουσέντα, τόνισε πως η χώρα του ελπίζει οι αμερικανικές δυνάμεις που αποχωρούν από τη Γερμανία να παραμείνουν στην Ευρώπη και δήλωσε έτοιμος να φιλοξενήσει περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες.
Στοκ νέα αυτοκίνητα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αύξηση δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα της ΕΕ στο 25%, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Εμπορίου, Τζέιμισον Γκριρ. Τόνισε ότι πρόκειται για μέρος ευρύτερων διαπραγματεύσεων κι όχι για μόνιμη κατάσταση.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Έκπληξη Κάλας για την απόφαση των ΗΠΑ να μειώσουν στρατεύματα στη Γερμανία

Η Κάγια Κάλας εξέφρασε έκπληξη για τον χρόνο ανακοίνωσης της απόσυρσης 5.000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ρόλου στο ΝΑΤΟ και υπογραμμίζοντας τα κοινά συμφέροντα στην Ευρώπη.