ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
Σκίσιμο ανάμεσα στις σημαίες ΗΠΑ και Ιράν, συμβολίζοντας ένταση ή ρήξη στις σχέσεις.

Λευκός Οίκος: Το Ιράν ανέστειλε 800 προγραμματισμένες εκτελέσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε πως το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών και ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν ανοιχτές. Ο Τραμπ προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για χθες. Παράλληλα, τόνισε πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές για την αμερικανική πλευρά.

Η Καρολάιν Λέβιτ σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει την Τεχεράνη για "σοβαρές συνέπειες" σε περίπτωση που συνεχιστεί η καταστολή των διαδηλώσεων.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Τραμπ να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση άνδρα στο Ιράν για εξέγερση μετά τις διαδηλώσεις του 2022

Η ιρανική δικαιοσύνη εκτέλεσε τον Αμπντολτζαλίλ Σαχμπάχς, μέλος της Ανσάρ Αλ-Φούρκαν, καταδικασμένο για εξέγερση και συμμετοχή σε επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, συνεχίζοντας το κύμα εκτελέσεων μετά την έναρξη του πολέμου με Ισραήλ και ΗΠΑ.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τριών ανδρών στο Ιράν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και θανάτους

Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στο βορειοανατολικό Ιράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης.
Πόλη Τεχεράνη Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για συνέργεια σε φόνο στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

Εκτελέστηκε στο Ιράν ο Μεχράμπ Αμπντολαχζαντέχ, που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο κατά τις διαδηλώσεις του χειμώνα 2022-23 στην Ούρμια, όπου ένας αγρότης είχε σκοτωθεί. Η εκτέλεση έγινε μετά την ολοκλήρωση της δίκης.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κάθε διαδηλωτής θα θεωρείται «εχθρός», δηλώνει η αστυνομία

Ο αρχηγός της ιρανικής αστυνομίας δήλωσε πως όσοι διαδηλώνουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα αντιμετωπίζονται ως «εχθροί». Ο Τραμπ κάλεσε τους Ιρανούς να ανατρέψουν το καθεστώς, μετά τις αιματηρές πρόσφατες διαδηλώσεις.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες στο Ιράν στηρίζουν τον νέο ανώτατο ηγέτη στη Τεχεράνη

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ενγκελάμπ της Τεχεράνης, κρατώντας σημαίες και πορτρέτα του Μοζτάμπα Χαμενεΐ, νέου ανώτατου ηγέτη, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Η εκλογή του προκάλεσε «απελπισία» σε ΗΠΑ και Ισραήλ.