ΓΔ: 2477.3 -1.18% Τζίρος: 81.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:36
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Ιράν: Έτοιμο να απαντήσει δυναμικά σε Ισραήλ και ΗΠΑ, λένε οι Φρουροί

Ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει δυναμικά σε κάθε επίθεση από ΗΠΑ ή Ισραήλ, κατηγορώντας τους ηγέτες τους ως υπεύθυνους για αναταραχές και «δολοφόνους της ιρανικής νεολαίας».

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να απαντήσει με αποφασιστικότητα σε οποιαδήποτε επίθεση από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του ηγέτη των Φρουρών της Επανάστασης. Ο ίδιος κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι υποκινούν το κύμα αμφισβήτησης που αναταράσσει την Ισλαμική Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο Μοχάμαντ Πακπούρ επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντάς τους ως "δολοφόνους της ιρανικής νεολαίας".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κατζ προειδοποιεί για σκληρά αντίποινα εάν το Ιράν πλήξει το Ισραήλ

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τόνισε πως σε περίπτωση ιρανικής επίθεσης, η χώρα θα απαντήσει δυναμικά. Η Ιορδανία ανακοίνωσε την κατάρριψη τριών ιρανικών πυραύλων, χωρίς να υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί.
αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού στο Ισραήλ λόγω έντασης με Ιράν

Το Ισραήλ πρόκειται να παραλάβει επιπλέον αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, καθώς εντείνονται οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή επίθεσης κατά Ισραήλ σε περίπτωση πλήγματος σε ιρανικές υποδομές

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει σε κάθε επίθεση στις υποδομές της, στοχεύοντας και το Ισραήλ αν χρειαστεί, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τις ΗΠΑ.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.