ΓΔ: 2589.53 -1.05% Τζίρος: 102.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:31:37
Σημαία του Ιράν

Γκαλιμπάφ: «Πόλεμος σε τέσσερα μέτωπα» και απειλές για «μάθημα» σε Τραμπ

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων «πόλεμο κατά τρομοκρατών», κάνοντας λόγο για «τέσσερα μέτωπα» και προειδοποιώντας για αντίδραση σε πιθανή αμερικανική επίθεση.

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου περιέγραψε την απάντηση των αρχών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ως «πόλεμο κατά τρομοκρατών», απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Τεχεράνη που υποστήριζε την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, το Ιράν βρίσκεται σε «πόλεμο σε τέσσερα μέτωπα»: έναν οικονομικό, έναν ψυχολογικό, έναν «στρατιωτικό πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, καθώς και «τώρα έναν πόλεμο κατά τρομοκρατών».

Ο Γκαλιμπάφ τόνισε ότι «το μεγάλο ιρανικό έθνος δεν επέτρεψε ποτέ στους εχθρούς του να επιτύχουν τους στόχους τους», ενώ βρισκόταν μπροστά από πανό με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι ο ιρανικός στρατός θα δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ «ένα αξέχαστο μάθημα» σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ και 30 χώρες καταδικάζουν τις εκτελέσεις διαδηλωτών στο Ιράν

Περίπου 30 χώρες, περιλαμβανομένων της Γαλλίας, Βρετανίας και Καναδά, καταδίκασαν τις αυξημένες εκτελέσεις διαδηλωτών στο Ιράν, ζητώντας τερματισμό της θανατικής ποινής και απελευθέρωση αυθαίρετα κρατουμένων.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 56 εκτελέσεις από τον Μάρτιο, δηλώνει ο ΟΗΕ

Τουλάχιστον 56 εκτελέσεις στο Ιράν για ζητήματα εθνικής ασφάλειας έγιναν από 19 Μαρτίου, εκ των οποίων 27 συνδέονται με φετινές διαδηλώσεις, ενώ πάνω από 100 άτομα κινδυνεύουν με εκτέλεση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 56 εκτελέσεις από Μάρτιο, λέει ο Φόλκερ Τουρκ του ΟΗΕ

Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ, τουλάχιστον 56 άτομα εκτελέστηκαν στο Ιράν από τις 19 Μαρτίου για κατηγορίες εθνικής ασφάλειας, εκ των οποίων 27 σχετίζονται με διαδηλώσεις. Ο ίδιος κάλεσε σε άμεσο τερματισμό των εκτελέσεων.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση διαδηλωτή του 2022 για τη δολοφονία αστυνομικού

Στο Ιράν εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία αστυνομικού κατά τις διαδηλώσεις του 2022 μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan, έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πλήθος Ιρανών έξω από το τέμενος με το λείψανο του Αλί Χαμενεΐ

Εκατοντάδες άνθρωποι αναμένουν έξω από το τέμενος όπου μεταφέρθηκε το λείψανο του πρώην ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και οι γύρω δρόμοι αποκλεισμένοι, καθώς το προσκύνημα θα ξεκινήσει σύντομα.