ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία του Ιράν
Η σημαία του Ιράν τοποθετημένη πάνω σε χάρτη της Μέσης Ανατολής.

Γκαλιμπάφ: «Πόλεμος σε τέσσερα μέτωπα» και απειλές για «μάθημα» σε Τραμπ

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ χαρακτήρισε την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων «πόλεμο κατά τρομοκρατών», κάνοντας λόγο για «τέσσερα μέτωπα» και προειδοποιώντας για αντίδραση σε πιθανή αμερικανική επίθεση.

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου περιέγραψε την απάντηση των αρχών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ως «πόλεμο κατά τρομοκρατών», απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Τεχεράνη που υποστήριζε την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, το Ιράν βρίσκεται σε «πόλεμο σε τέσσερα μέτωπα»: έναν οικονομικό, έναν ψυχολογικό, έναν «στρατιωτικό πόλεμο» εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ, καθώς και «τώρα έναν πόλεμο κατά τρομοκρατών».

Ο Γκαλιμπάφ τόνισε ότι «το μεγάλο ιρανικό έθνος δεν επέτρεψε ποτέ στους εχθρούς του να επιτύχουν τους στόχους τους», ενώ βρισκόταν μπροστά από πανό με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι ο ιρανικός στρατός θα δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ «ένα αξέχαστο μάθημα» σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ στέλνουν νέο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο – Εκκλήσεις για διαδηλώσεις στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την άμεση αποστολή αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή, απειλώντας το Ιράν με συνέπειες αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ ο γιος του σάχη ζήτησε νέα κινητοποίηση μετά την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθερα δύο μέλη μεταρρυθμιστικής παράταξης μετά από συλλήψεις

Δύο μέλη των μεταρρυθμιστών που συνελήφθησαν μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιανουαρίου στο Ιράν, απελευθερώθηκαν χθες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Οι μεταρρυθμιστές είχαν στηρίξει τον υποψήφιο πρόεδρο Πεζεσκιάν.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνελήφθησαν τρία κορυφαία στελέχη των μεταρρυθμιστών

Τρεις γνωστές προσωπικότητες των Ιρανών μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για προσβολή της εθνικής ενότητας και συμμετοχή σε εχθρική προπαγάνδα, σύμφωνα με ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 50.000 συλλήψεις αναφέρουν ΜΚΟ

Πάνω από 50.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Ιράν, σύμφωνα με ΜΚΟ, καθώς συνεχίζονται οι καταστολές μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιανουαρίου. Οι αρχές αναγνωρίζουν χιλιάδες νεκρούς, κυρίως μέλη ασφαλείας ή περαστικούς.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 139 ξένοι συνελήφθησαν στη Γιαζντ για τις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν 139 συλλήψεις ξένων υπηκόων στη Γιαζντ, με κατηγορίες για ρόλο σε ταραχές μετά τις διαδηλώσεις που άρχισαν 28/12. Η Τεχεράνη μιλά για 3.117 νεκρούς, ενώ οργανώσεις δίνουν υψηλότερους αριθμούς.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Κακά πράγματα» αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε ξανά το Ιράν για «κακά πράγματα» αν δεν υπάρξει συμφωνία, τονίζοντας την ισχυρή αμερικανική στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο και αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις και την καταστολή τους.